Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 6 серпня, 12:57:34

Ліки від холоду: 8 рецептів глінтвейну

16.11.2014   13:38Агенцiя

Зігріваючі напої на коньяку, пиво, чай і кава, з ківі, яблуками і апельсинами. Пропонуємо рецепти смачного глінтвейну!

Зима - пора гарячих і міцних напоїв, які приємно зігрівають тіло і радують душу. Погодьтеся, адже так приємно провести за келихом глінтвейну вечір з друзями або вибратися з ними на зимовий пікнік, прихопивши кілька термосів з цим чудовим напоєм. Мабуть, мало знайдеться людей, які незнайомі з основною технологією його приготування, головний пункт у якій - не доводити напій до кипіння. Пропонуємо вам додати до "класики жанру» і кілька оригінальних рецептів глінтвейну:

Яблучний на білому вині

Інгредієнти на 1 порцію: біле напівсолодке вино 110 мл, яблучний сік 80 мл, лимон 1 скибочка, мед 10 г, гвоздика та кориця на смак, яблуко 2 скибочки.

Біле вино і яблучний сік змішуємо в каструльці, ставимо на вогонь, кладемо нарізану кубиками одну скибочку яблука, скибочку лимона, мед і гвоздику. Нагріваємо, не даючи закипіти. Знімаємо з вогню, прикрашаємо свіжим яблуком, посипаємо корицею і подаємо.

Цитрусовий на червоному вині

Інгредієнти на 1 порцію: червоне сухе вино 120 мл, мед 10 г, лимон 1 скибочка, яблуко 1 скибочка, апельсин 2 скибочки, кориця та гвоздика на смак.

У червоне вино додаємо мед, нарізані шматочками лимон, апельсин і яблуко, а також корицю і гвоздику. Ставимо на вогонь, нагріваємо, не доводячи до кипіння. При подачі прикрашаємо скибочкою апельсина.

З портвейну
Інгредієнти на 1 порцію: портвейн 100 мл, цукор 1 ч. л., лимон 1 скибочка, мускатний горіх за смаком.

Лимон нарізаємо, кладемо в портвейн, туди ж додаємо цукор. Ставимо на вогонь і нагріваємо, не доводячи до кипіння. Перед подачею доливаємо трохи гарячої води (1-3 чайні ложки), посипаємо тертим мускатним горіхом.

З ківі та груші
Інгредієнти на 1 порцію: біле напівсолодке вино 150 мл, ківі 15 г, груша 15 г, кориця та гвоздика на смак, мед або цукор 10 г.

Нарізаємо кубиками ківі і грушу, заливаємо білим вином. Додаємо корицю, гвоздику і мед або цукор (в даному випадку можна покласти і його, хоча зазвичай краще мед). Ставимо на вогонь і підігріваємо, не доводячи до кипіння. Прикрашаємо шкіркою груші.

http://ogo.ua

Останні новини Чернігівщини

В лабораторії Козелецької лікарні запрацювали нові автоматичні аналізатори. 12:43

Завдяки підтримці Бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) в Україні та Центру гуманітарної допомоги KSRelief, Козелецька лікарня інтенсивного лікування отримала нове сучасне обладнання: автоматичний біохімічний аналізатор та автоматичний аналізатор глюкози і лактату.

В оновленому ЦНАПі у Березні послуги можуть отримати маломобільні громадяни 12:12

Від учора у Березнянській громаді працює оновлений Центр надання адміністративних послуг, де можна отримати близько 200 послуг.

Допомога партнерів: у гімназіях №7 та №16 облаштовані класи безпеки 11:38

За підтримки фонду «Партнерство за сильну Україну» у чернігівських гімназіях №7 та №16 облаштували класи безпеки.

Ветерани поліції Чернігівщини вибороли призові місця на спортивних змаганнях «Київ Незламний» 11:37

Днями у столиці відбулися змагання «Київ Незламний», які об’єднали понад 300 ветеранів та ветеранок з усієї країни.

Знайомство з професією поліцейського: діти завітали на пізнавальну екскурсію до Корюківського районного відділу поліції 10:31

До Корюківського районного відділу поліції завітали юні відвідувачі Корюківської публічної бібліотеки.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини