Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:34:21

Ліки від холоду: 8 рецептів глінтвейну

16.11.2014   13:38Агенцiя

Зігріваючі напої на коньяку, пиво, чай і кава, з ківі, яблуками і апельсинами. Пропонуємо рецепти смачного глінтвейну!

Зима - пора гарячих і міцних напоїв, які приємно зігрівають тіло і радують душу. Погодьтеся, адже так приємно провести за келихом глінтвейну вечір з друзями або вибратися з ними на зимовий пікнік, прихопивши кілька термосів з цим чудовим напоєм. Мабуть, мало знайдеться людей, які незнайомі з основною технологією його приготування, головний пункт у якій - не доводити напій до кипіння. Пропонуємо вам додати до "класики жанру» і кілька оригінальних рецептів глінтвейну:

Яблучний на білому вині

Інгредієнти на 1 порцію: біле напівсолодке вино 110 мл, яблучний сік 80 мл, лимон 1 скибочка, мед 10 г, гвоздика та кориця на смак, яблуко 2 скибочки.

Біле вино і яблучний сік змішуємо в каструльці, ставимо на вогонь, кладемо нарізану кубиками одну скибочку яблука, скибочку лимона, мед і гвоздику. Нагріваємо, не даючи закипіти. Знімаємо з вогню, прикрашаємо свіжим яблуком, посипаємо корицею і подаємо.

Цитрусовий на червоному вині

Інгредієнти на 1 порцію: червоне сухе вино 120 мл, мед 10 г, лимон 1 скибочка, яблуко 1 скибочка, апельсин 2 скибочки, кориця та гвоздика на смак.

У червоне вино додаємо мед, нарізані шматочками лимон, апельсин і яблуко, а також корицю і гвоздику. Ставимо на вогонь, нагріваємо, не доводячи до кипіння. При подачі прикрашаємо скибочкою апельсина.

З портвейну
Інгредієнти на 1 порцію: портвейн 100 мл, цукор 1 ч. л., лимон 1 скибочка, мускатний горіх за смаком.

Лимон нарізаємо, кладемо в портвейн, туди ж додаємо цукор. Ставимо на вогонь і нагріваємо, не доводячи до кипіння. Перед подачею доливаємо трохи гарячої води (1-3 чайні ложки), посипаємо тертим мускатним горіхом.

З ківі та груші
Інгредієнти на 1 порцію: біле напівсолодке вино 150 мл, ківі 15 г, груша 15 г, кориця та гвоздика на смак, мед або цукор 10 г.

Нарізаємо кубиками ківі і грушу, заливаємо білим вином. Додаємо корицю, гвоздику і мед або цукор (в даному випадку можна покласти і його, хоча зазвичай краще мед). Ставимо на вогонь і підігріваємо, не доводячи до кипіння. Прикрашаємо шкіркою груші.

http://ogo.ua

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини