Ліки від холоду: 8 рецептів глінтвейну
Зігріваючі напої на коньяку, пиво, чай і кава, з ківі, яблуками і апельсинами. Пропонуємо рецепти смачного глінтвейну!
Зима - пора гарячих і міцних напоїв, які приємно зігрівають тіло і радують душу. Погодьтеся, адже так приємно провести за келихом глінтвейну вечір з друзями або вибратися з ними на зимовий пікнік, прихопивши кілька термосів з цим чудовим напоєм. Мабуть, мало знайдеться людей, які незнайомі з основною технологією його приготування, головний пункт у якій - не доводити напій до кипіння. Пропонуємо вам додати до "класики жанру» і кілька оригінальних рецептів глінтвейну:
Яблучний на білому вині
Інгредієнти на 1 порцію: біле напівсолодке вино 110 мл, яблучний сік 80 мл, лимон 1 скибочка, мед 10 г, гвоздика та кориця на смак, яблуко 2 скибочки.
Біле вино і яблучний сік змішуємо в каструльці, ставимо на вогонь, кладемо нарізану кубиками одну скибочку яблука, скибочку лимона, мед і гвоздику. Нагріваємо, не даючи закипіти. Знімаємо з вогню, прикрашаємо свіжим яблуком, посипаємо корицею і подаємо.
Цитрусовий на червоному вині
Інгредієнти на 1 порцію: червоне сухе вино 120 мл, мед 10 г, лимон 1 скибочка, яблуко 1 скибочка, апельсин 2 скибочки, кориця та гвоздика на смак.
У червоне вино додаємо мед, нарізані шматочками лимон, апельсин і яблуко, а також корицю і гвоздику. Ставимо на вогонь, нагріваємо, не доводячи до кипіння. При подачі прикрашаємо скибочкою апельсина.
З портвейну
Інгредієнти на 1 порцію: портвейн 100 мл, цукор 1 ч. л., лимон 1 скибочка, мускатний горіх за смаком.
Лимон нарізаємо, кладемо в портвейн, туди ж додаємо цукор. Ставимо на вогонь і нагріваємо, не доводячи до кипіння. Перед подачею доливаємо трохи гарячої води (1-3 чайні ложки), посипаємо тертим мускатним горіхом.
З ківі та груші
Інгредієнти на 1 порцію: біле напівсолодке вино 150 мл, ківі 15 г, груша 15 г, кориця та гвоздика на смак, мед або цукор 10 г.
Нарізаємо кубиками ківі і грушу, заливаємо білим вином. Додаємо корицю, гвоздику і мед або цукор (в даному випадку можна покласти і його, хоча зазвичай краще мед). Ставимо на вогонь і підігріваємо, не доводячи до кипіння. Прикрашаємо шкіркою груші.
http://ogo.ua
Останні новини Чернігівщини
Поліція Чернігівщини спільно з СБУ затримала групу наркодилерів та ліквідувала лабораторію з виробництва психотропів промислових масштабів 18:24
Поліцейські Чернігівщини спільно з СБУ припинили діяльність потужної нарколабораторії, де наркоділки виготовляли кілограмові партії психотропів для збуту по всій території України.
Чернігівські спортсмени вибороли золото і бронзу на студентському чемпіонаті України з боксу 17:29
З 05 до 10 жовтня у Києві відбувся чемпіонат України з боксу серед студентів на честь воїнів 3-го Армійського Корпусу.
Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровані на території області за добу 16:52
Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 4 пожежі.
єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 11 чернігівців 16:32
Виконавчий комітет Чернігівської міської ради 13 жовтня затвердив чергові рішення комісії з розгляду питань щодо надання компенсації за пошкоджені об’єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією рф проти України.
Чернігівська обласна дитяча лікарня крокує до європейської медичної спільноти 15:51
В рамках Форуму Міжнародного медичного партнерства, який цьогоріч пройшов під гаслом «Від лікаря до лікаря» (International Medical Partnership Forum: From Doctor to Doctor) 9 жовтня у Києві було підписано Меморандум про співпрацю між Чернігівською обласною дитячою лікарнею та Університетською клінікою міста Лілль (Франція).