Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 01:50:49

12 листопада - Всесвітній день боротьби з пневмонією

12.11.2014   08:35Агенцiя

Всесвітній день боротьби з пневмонією (World Pneumonia Day), який відзначається сьогодні, з'явився в календарі завдяки Глобальної коаліції проти дитячої пневмонії.

Так називається об'єднання міжнародних, урядових, неурядових та місцевих організацій, науково-дослідних і навчальних інститутів, фондів і громадян-активістів. Коаліція прагне залучити до проблеми пневмонії увагу державних діячів, фахівців охорони здоров'я та потенційних донорів.

Одним з інструментів, що допомагають досягненню цієї мети, став Всесвітній день боротьби з пневмонією. У цей день установи охорони здоров'я організовують профілактичні заходи, проводять медичні огляди. Крім того, безліч волонтерів розповідають людям про пневмонії і сполучених з нею ризиками, роздають інформаційні листівки та буклети.

Крім усього іншого, в 2009 році Всесвітня організація охорони здоров'я спільно з ЮНІСЕФ оголосили "Глобальний план дій по профілактиці пневмонії і боротьбі з нею". Мета цього плану - активізація боротьби з пневмонією за допомогою комбінованих заходів щодо захисту дітей, профілактики та лікування хвороби.

До речі, саме діти страждають від пневмонії в першу чергу. Це захворювання є головною причиною смертності неповнолітніх у всьому світі. Щорічно воно забирає життя 1,4 мільйона дітей у віці до п'яти років. Це більше, ніж СНІД, малярія і кір разом узяті.

Пневмонія поширена повсюдно, але найбільше від неї страждають діти в Південній Азії і в Африці. Втім, цю хворобу можна попередити за допомогою досить простих заходів, наприклад імунізації і гарного харчування. Тому особливо важливо періодично нагадувати світові про пневмонії і спонукати людей до дій, здатним зупинити хворобу: до поширення інформації, до взаємодії з органами влади, до пожертвувань на імунізацію. Саме цим активно займаються добровольці у Всесвітній день боротьби з пневмонією.

А всі небайдужі можуть висловити їм солідарність, хоча б надівши ... блакитні джинси. Цей одяг стала символом Всесвітнього дня боротьби з пневмонією.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.