Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 03:39:21

Вчені назвали найкорисніші овочі і фрукти

19.10.2014   12:23Агенцiя

Всі фрукти та овочі дуже корисні для нашого організму, - це аксіома. А ось які все-таки корисніше?

ДОБРЕ: чорниця
КРАЩЕ: чорна смородина

У чорній смородині міститься більше антиоксидантів і вітаміну С, розповідають експерти Daily mail. У ній також більше антоціанів - фіолетових пігментів, що захищають від раку і хвороб серця. Вони також мають протизапальну дію і борються з інфекціями сечостатевої системи. Заморожена смородина також хороша, як і свіжа.

ДОБРЕ: селера
КРАЩЕ: редис

Обидві рослини - постачальники калію, який регулює кров'яний тиск. Але редис також багатий особливими речовинами ізотіоціанати, що володіють протиракову дію.

ДОБРЕ: картопля
КРАЩЕ: солодка картопля

У цих продуктах міститься багато вуглеводів. В солодкій картоплі крім цього ще багато вітаміну С, бета-каротину і вітаміну Е - борців проти серцевих захворювань і раку.

ДОБРЕ: капуста
КРАЩЕ: молода капуста

Саме в молодій капусті кальцію в чотири рази більше, ніж у звичайній. Навіть в молоці майже в два рази кальцію менше. Крім того, вміст вітаміну С в молодій капусті вище.

ДОБРЕ: апельсини
КРАЩЕ: папайя

Знову-таки справа у вітаміні С, а також в антиоксидантах і бета-криптоксантин, які знижують ризик поліартриту (запалення суглобів) і яких в папайе в 15 разів більше! Папайя ефективно бореться з запорами і тримає в нормі рівень холестерину.

ДОБРЕ: банани
КРАЩЕ: курага

В одному банані міститься 100 кілокалорій - стільки ж, скільки в шести штучках кураги. Але курага багатшими залізом і магнієм, які важливі для енергії і здорових нервів.

ДОБРЕ: яблука
КРАЩЕ: ківі

У ківі більше вітаміну С і лютеїну, мав покращувати здоров'я очей. У ківі також є фолієва кислота і вітамін В, які важливий для червоних кров'яних клітин.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.