Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 18:01:39

У неділю можна буде спостерігати цікаве явище — "супермісяць"

08.08.2014   13:29Агенцiя

У неділю 10 серпня на небі можна буде спостерігати цікаве астрономічне явище, яке називають «супермісяцем». Це означає, що повний місяць у ті дні буде виглядати значно більшим, ніж зазвичай, та яскравішим.

Так сталось, що 2014 рік багатий на цікаві астрономічні явища, зокрема на супермісяці. Цього року їх буде 5 — 3 вже пройшли, ще 2 можна буде побачити 10 серпня та 9 вересня. Що цікаво, 12 липня та 9 вересня Місяць стає повним у той же день, коли входить у перигей. А 10 серпня він стає повним саме у ту годину, коли входить в перигей.

Супермісяць 10 серпня цікавий також тим, що супутник Землі цього дня буде виглядати найбільшим — на 14% більше, ніж зазвичай, та на 30% яскравішим.

Таке явище спостерігається у дні, коли Місяць підходить до Землі на найближчу відстань — перебуває у перигеї. Така відстань на 50 тисяч кілометрів ближча, ніж коли це небесне тіло перебуває в апогеї — найвіддаленішій від Землі точці орбіти.

Наступного року супермісяці можна буде спостерігати навіть ще більше — 6 разів. Такі астрономічні явища відбудуться 20 січня, 18 лютого, 20 березня, 29 серпня, 28 вересня та 27 жовтня.


epochtimes.com.ua

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.