Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:56:44

Куди поділися туристи з Чернігова?

24.07.2014   15:09Агенцiя

Іноземні туристи стали менше цікавитися пам’ятками та історією нашого краю. Відмовилися від екскурсій і білоруси та росіяни, які ще торік були у нас чи не щодня. В першу чергу, це пов’язано з війною, яка триває на Сході. Ті ж, хто у складний 2014-й рік вдаються до туристичних мандрів, визнають Чернігівщину прекрасним місцем відпочинку і душевної реабілітації.

Побачити туристів у Чернігові – це вже як родзинка. Побачити когось з-за кордону – це взагалі нонсенс. Тільки-но в Україні почалися політичні негаразди, групи туристів перестали до нас їхати.

Зрозуміло, що в країні неспокій, каже Андрій Острянко – генеральний директор Національного архітектурно-історичного заповідника „Чернігів стародавній”, тож страждає в першу чергу культура. Нема у цьому році ні росіян, ні білорусів. Відмовилися від екскурсій і європейці. Не мають змоги чи бажання їхати туристи і з двох сусідніх країн. Історія нашого краю їм, здається, більше не цікава, хоча ще торік від білорусів і росіян не було відбою. Страждає туристична галузь міста та області, страждають і ті, хто заробляє на цьому.

Покупців мало, підтверджує ситуацію продавець сувенірів Тетяна. Сьогодні у Чернігів їдуть тільки українські туристи. Хоча і внутрішній туризм теж збитковий, констатує генеральний директор заповідника «Чернігів стародавній». Екскурсії організовують в основному для школярів, а також для тих, хто, приміром, їде у Чернігів на семінар або тренінг. Ті ж, хто таки вдаються до туристичних мандрів, вже визнали наше місто місцем реабілітації.

Приїжджати на душевний відпочинок на Чернігівщину за будь-яких умов закликає директор заповідника «Чернігів стародавній» Андрій Острянко. Приміром, Чернігів – один з найдавніших історичних центрів України. І це духовна перлина нашої країни. А тому всі туристи відзначають тут спокійну і навіть в чомусь особливу атмосферу.

 

http://chodtrk.com.ua/?p=16103
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини