Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 01:15:58

3 червня - День заснування Австралії

03.06.2014   06:56Агенцiя

День заснування (Foundation Day) — офіційний щорічне свято на однієї третини території Австралії. Саме стільки займає найбільший штат країни, Західна Австралія, особливо знаменитий тим, що єдиний не переходить на літній і зимовий час. Офіційно День заснування відзначається 1 червня, але, за традицією, святкові заходи і вихідний припадають на перший понеділок червня.

Жителі Західної Австралії дуже трепетно ??ставляться до своєї історії . І, як ніхто, знають своє коріння. Просто тому, що у них є День заснування.

1 червня 1829 перші поселенці західного узбережжя завершили свою довгу подорож з Британії до Зеленому континенту, до колонії на річці Сван (Swan River). Вони прибули на кораблі «пармелія» (Barque Parmelia) під командуванням капітана Джеймса Стірлінга. Сильний вітер кілька днів не давав мандрівникам ступити на берег, і вони вивчали свою нову землю з води. І хоча офіційно вони висадилися на берег пізніше, саме 1 червня і став для жителів західної частини країни Днем заснування. У тому ж році заснований і найбільше місто штату (четвертий по населенню в Австралії) — Перт. Сьогодні австралійці відзначають День заснування в перший понеділок червня, щоб продовжити вихідні.

Ще один аспект святкування Дня заснування — символічна зустріч двох культур: древньою, язичницькою, яку південна земля виношувала десятки тисяч років, і відносно новою і такої далекої від цих місць. З роками до перших приїжджим додалися шукачі своєї «землі обітованої» з усіх куточків земної кулі. Першими поселенцями штату стали англійці та ірландці. Однак, дуже скоро до узбережжя «дісталися» італійці та греки. В середині минулого століття на західному узбережжі Австралії почали селитися німці, голландці, хорвати і македонці. Наступна хвиля — Південно-Східна Азія та Південна Африка.

Кожна група поселенців додала щось своє до багатовікового спадщини і внесла свій внесок у створення унікальної, живий західно-австралійської культури. Західна Австралія сьогодні — це майже 2 мільйони чоловік 200 національностей, що говорять на 170 мовах і сповідують майже 100 релігій.

У День заснування австралійці віддають данину пам'яті тим, хто прийшов на цю землю до них. А також дякують тих, хто живе і працює сьогодні, будуючи ще більш прекрасне майбутнє. «Житель штату року» — найпочесніша нагорода Західної Австралії — вручається саме в День заснування. А в будівлі Уряду штату проводиться великий бал Дня заснування (Foundation Day Ball), який очолює сам губернатор.

Також день національної гордості для всіх тих, хто називає Західну Австралію будинком, не обходиться без святкових концертів, гарматного салюту, зустрічей з ветеранами, художніх і культурних виставок.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини