Смачні рецепти вихідного дня
Печиво з вівсяних пластівців та гарбузового насіння

Все продукты просто перемешиваются, готовая масса замораживается, так что можно приготовить ее заранее и испечь позже, когда захочется. И еще: вам понадобится очень острый нож для нарезки. Массу можно готовить вручную или использовать стационарный миксер с насадкой-веслом.
Продукты:
• 60 г (примерно 1/2 стакана) изюма без косточек
• 160 г (1 стакан + 2 ст. л.) муки
• щепотка соли
• 130 г темно-коричневого сахара
• 100 г (1 стакан) цельных овсяных хлопьев (не тех, что для быстрого приготовления!)
• 100 г мягкого сливочного масла
• цедра одного небольшого лимона
• 60 мл молока
• 1 ч. л. натурального ванильного экстракта
• 35 г (1/3 стакана) тыквенных семечек
Емкость мерного стакана 250 мл
Изюм перебрать и залить кипятком. Дать постоять 5-10 минут, затем откинуть и обсушить бумажным полотенцем.
Просеять в миску муку с солью, добавить овсянку, коричневый сахар, перемешать.
Добавить мягкое сливочное масло, свеженатертую цедру лимона, снова перемешать.
Добавить в миску изюм и тыквенные семечки.
Влить молоко и ванильный экстракт. Все тщательно перемешать.
Ее нужно разделить на 2 части, из каждой сформовать плотную колбаску шириной примерно 4-5 см, обернуть пищевой пленкой и отправить в морозилку минимум на 3 часа.
Нагреть духовку до 160 градусов.
Вынуть «колбаски» из морозилки, удалить пищевую пленку и очень острым ножом разрезать на ломтики толщиной примерно 1 см. Выложить ломтики на противень, накрытый пекарской бумагой.
Выпекать примерно 18-20 минут, до слабого золотистого оттенка (цвет снизу более интенсивный).
Вынуть противень из духовки, печенье (удобно прямо на листе бумаги) перетащить на решетку и дать остыть.
Печенье выйдет из духовки мягким, но, остывая, станет тверже. Оно удивительно хорошо в день выпечки, поэтому можно испечь только одну партию (из одной колбаски получится примерно 22 штучки, в зависимости от толщины ломтика), а вторую колбаску держать в морозилке про запас неделю-две.
Храните печенье в герметично закрытой посуде.
Приятного аппетита и хорошего дня!
http://i-lara.livejournal.com/
Останні новини Чернігівщини
Карло Мускат з програмою “Miyagi” виступив у дворику філармонійного центру 14:37
16 серпня 2025 року саксофоніст, композитор, бендлідер Карло Мускат знову зустрівся з чернігівською публікою в рамках традиційних вечорів джазу у затишному дворику обласного філармонійного центру.
Як впоратися з тривогою: чернігівців запрошують на безоплатний онлайн-воркшоп з психологинею 14:35
Тривожні думки, конфлікти, безсонні ночі через обстріли — усе це виснажує і забирає сили.
Вимагали гроші у в’язнів задля їх безпечного знаходження в установі виконання покарань – викрито трьох осіб 14:31
За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури повідомлено про підозру трьом особам у вимаганні, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, поєднаному з погрозою насильства над потерпілим, в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 189 КК України).
Жінки опановують «чоловічі» професії 14:09
Триває реалізація експериментального проєкту служби зайнятості, який дає жінкам можливість освоювати професії, що традиційно вважалися «чоловічими». Мета ініціативи — зруйнувати застарілі стереотипи, відкрити жінкам нові перспективи працевлаштування, а роботодавцям розширити можливості кадрового забезпечення.

Колишнього керівника держпідприємства засуджено до 8 років за розтрату зерна на 800 тис. грн 12:28
За публічного обвинувачення прокурорів Ніжинської окружної прокуратури визнано винним колишнього виконувача обов’язків директора державного підприємства у розтраті чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).