Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 2 грудня, 14:01:37

Смачні рецепти вихідного дня

16.03.2014   14:46Агенцiя

Серед страв до посту гарним доповненням будуть гречаники або котлети з грибами

склад:
для гречаної каші - гречана крупа (суха) - 1 стакан, вода - 2 склянки, сіль
шампіньйони чи печериці - 700-800 г (можна використовувати лісові гриби - їх потрібно попередньо відварити ~ 20 хвилин), цибуля ріпчаста - 2-3 шт, сіль, перець, зелень петрушки або кропу, борошно або панірувальні сухарі, рослинна олія для смаження

Приготування

Зварити гречану кашу. Для цього гречану крупу добре промити, залити холодною водою, накрити кришкою і довести до кипіння на сильному вогні.
Зменшити вогонь до середнього і варити, не перемішуючи, поки гречка не вбере в себе воду.
Ближче до кінця варіння, вогонь зменшити до мінімального і варити кашу, поки не випарується вся волога.
Каструлю з кашею зняти з вогню, обернути махровим рушником і поставити упрівати на ~ 10-15 хвилин.
Готову кашу посолити і перемішати.

Гриби вимити й нарізати скибочками.
Лук очистити і дрібно порізати.
Зелень вимити, обсушити й порубати.
На розігрітій з рослинним маслом сковороді обсмажити цибулю ~ 4-6 хвилин .
Додати гриби, і смажити, помішуючи, ~ 10-15 хвилин. Посолити, поперчити і охолодити гриби.

Гриби з цибулею подрібнити в блендері або прокрутити через м'ясорубку.
У грибну масу потроху додавати гречану кашу так, щоб вийшла досить густа маса.
Додати в масу зелень і перемішати.

* Співвідношення гречаної каші та грибів залишається на Ваш розсуд. Залежно від того, скільки додати гречаної каші, переважатиме смак гречки або грибів. Головне, щоб маса вийшла в'язкою, і з неї можна було сформувати котлети.

Руками, змоченими у воді, сформувати котлети і обваляти їх у борошні або панірувальних сухарях.
Котлети викласти на добре розігріту з рослинною олією сковороду.

Обсмажити котлети з двох боків до рум'яної скоринки, зменшити вогонь, накрити кришкою і довести до готовності ~ 3-5 хвилин.

Смачного!

Останні новини Чернігівщини

 Чернігівщина — серед лідерів зі збирання зернових

Чернігівщина — серед лідерів зі збирання зернових 11:03

В області триває збір урожаю. Місцеві аграрії демонструють одні з найвищих показників за обсягами валового збору зернових і зернобобових культур, забезпечивши Чернігівщині друге місце серед регіонів України.

Чернігівські боксерки вибороли золото й бронзу на Кубку України серед жінок-еліти у Львові 10:35

Вітаємо наших спортсменок із вдалим виступом на Кубку України з боксу серед жінок-еліти, який проходив у Львові з 24 до 29 листопада!

 В обласній філармонії презентували виставу «НАСскрізь». Актори – ветерани та ветеранки Хмельниччини

В обласній філармонії презентували виставу «НАСскрізь». Актори – ветерани та ветеранки Хмельниччини 09:44

«НАСскрізь» – це вистава Хмельницького обласного академічного музично-драматичного театру імені М.Старицького. Її унікальність в тому, що акторами є ветерани та ветеранки російсько-української війни. Режисер-постановник проєкту – також ветеран – Дмитро Гусаков.

У Чернігові другий рік поспіль реалізується соціальний проєкт «Долоньки тепла. Подаруй свято дитині воїна»

У Чернігові другий рік поспіль реалізується соціальний проєкт «Долоньки тепла. Подаруй свято дитині воїна» 09:42

У Чернігові другий рік поспіль триває соціальний проєкт «Долоньки тепла.

Стартував прийом заявок на участь у програмі житлових ваучерів для внутрішньо переміщених осіб з ТОТ 09:39

Подати заявку за новим компонентом єВідновлення можна відсьогодні, 1 грудня, через мобільний застосунок Дія

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини