Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 16:45:51

Смачні рецепти вихідного дня

16.03.2014   14:46Агенцiя

Серед страв до посту гарним доповненням будуть гречаники або котлети з грибами

склад:
для гречаної каші - гречана крупа (суха) - 1 стакан, вода - 2 склянки, сіль
шампіньйони чи печериці - 700-800 г (можна використовувати лісові гриби - їх потрібно попередньо відварити ~ 20 хвилин), цибуля ріпчаста - 2-3 шт, сіль, перець, зелень петрушки або кропу, борошно або панірувальні сухарі, рослинна олія для смаження

Приготування

Зварити гречану кашу. Для цього гречану крупу добре промити, залити холодною водою, накрити кришкою і довести до кипіння на сильному вогні.
Зменшити вогонь до середнього і варити, не перемішуючи, поки гречка не вбере в себе воду.
Ближче до кінця варіння, вогонь зменшити до мінімального і варити кашу, поки не випарується вся волога.
Каструлю з кашею зняти з вогню, обернути махровим рушником і поставити упрівати на ~ 10-15 хвилин.
Готову кашу посолити і перемішати.

Гриби вимити й нарізати скибочками.
Лук очистити і дрібно порізати.
Зелень вимити, обсушити й порубати.
На розігрітій з рослинним маслом сковороді обсмажити цибулю ~ 4-6 хвилин .
Додати гриби, і смажити, помішуючи, ~ 10-15 хвилин. Посолити, поперчити і охолодити гриби.

Гриби з цибулею подрібнити в блендері або прокрутити через м'ясорубку.
У грибну масу потроху додавати гречану кашу так, щоб вийшла досить густа маса.
Додати в масу зелень і перемішати.

* Співвідношення гречаної каші та грибів залишається на Ваш розсуд. Залежно від того, скільки додати гречаної каші, переважатиме смак гречки або грибів. Головне, щоб маса вийшла в'язкою, і з неї можна було сформувати котлети.

Руками, змоченими у воді, сформувати котлети і обваляти їх у борошні або панірувальних сухарях.
Котлети викласти на добре розігріту з рослинною олією сковороду.

Обсмажити котлети з двох боків до рум'яної скоринки, зменшити вогонь, накрити кришкою і довести до готовності ~ 3-5 хвилин.

Смачного!

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.