Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 02:29:46

Мороз у цифрах та фактах: голодна людина мерзне швидше

08.12.2013   14:14Агенцiя

Минус 89,2 °C – самая низкая температура, которая была зафиксирована на Земле 7 июля 1983 года на станции «Восток»

Минус 71,1 °C – самая низкая температура воздуха в обитаемых районах планеты, была зарегистрирована в 1964 году в Якутии в селении Оймякон (население – 600 человек).

Минус 17 °C и ниже – при такой температуре Международная федерация лыжного спорта не рекомендует проводить официальные соревнования.

Минус 6 °C – обморожение может наступить уже при такой температуре воздуха.

Ниже минус 20 °C – при такой температуре могут возникать мгновенные контактные обморожения (при соприкосновении с металлическими предметами кожа «прилипает» к ним).

Человек, одетый многослойно, меньше мерзнет из-за того, что прослойки воздуха удерживают тепло.

В 3 раза быстрее отдает на морозе тепло организм пьяного человека.

Если столбик термометра опускается ниже минус 15, уроки физкультуры на улице в школах не проводятся.

Физические нагрузки в холодную погоду могут привести к сердечно-сосудистым проблемам даже у здоровых людей. Снижение температуры на каждый градус в течение суток приводит приблизительно к 200 дополнительным сердечным приступам в стране.

В 401, 1011 и 1620 годах морозы стояли такие, что Черное море целиком замерзало.

До минус 70° – такой мороз при несильном ветре может выдержать человек, одетый по-зимнему.

Голодный человек на морозе быстрее мерзнет. В холодное время года надо есть мясо, рыбу, жиры, сливочное масло. Эти продукты калорийны и медленно перевариваются.

На 10–15 лет раньше возникают у курящих людей, живущих в северных странах, легочные заболевания, чем у людей, живущих в теплых краях.

АіФ

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини