Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 22:09:45

Діти чернігівських студій розвитку відсвяткували Хеллоуїн. ФОТО. ВІДЕО

02.11.2013   11:38Агенцiя

Свято Хеллоуїн в англомовних країнах традиційно відзначають 31 жовтня напередодні Дня всіх святих (1 листопада ).

Хтось вважає його веселим карнавалом з перевдяганням у костюми монстрів, привидів та відьмочок, з кумедними жартами і незлими розіграшами. А хтось проводить паралелі з язичницькими традиціями, які з'явилися ще за часів друїдів. Проте, вчителі англійської мови вважають це свято відмінним приводом для «занурення» у культурне середовище та вивчення іноземної мови в ігровій формі.

 

В останній день жовтня свята в стилі «Хеллоуїн» пройшли в багатьох центрах з вивчення іноземних мов і студіях раннього розвитку дітей. А в центрі «Школярик» у серйозних вчителів під час ігротеки «вселилися» незлий привид Спук і гламурна відьмочка Віззі. Вони запропонували дітлахам відшукати і повернути талісман центру «Школярик» - зайчика Сьюзі, яку викрала «Голова Джека » (це один з символів Хеллоуїна-світильник з гарбуза).

 

 

 

– Щоб відшукати нашого Зайчика-всезнайку Сьюзі, діткам доведеться пройти по карті і виконати багато різноманітних завдань, - розповідає Наталія Новік, директор центру «Школярик». – Вони будуть розгадувати ребуси, читати вірші, співати пісеньки, брати участь у рухливих іграх. Нашим діткам потрібно буде застосувати свої знання з англійської мови, розгадати загадки на знання символів свята, його історії і традицій.

 

Звичайно ж, дітвора від 4-5 і до 10-11 років із задоволенням брала участь у ігротеці і виконувала нескладні завдання. Врешті-решт, хлопчики й дівчатка повернули «Школярику» його талісман – зайчика Сьюзі.

 

 

І після цих випробувань дітей, звичайно ж, чекало традиційне частування – солодощі і гарбузовий пиріг. Адже традицію Trick-or-treat ( «Пригощайте, або ми над вами зло пожартуємо!» Або ж «Гаманець або життя!») ніхто не відміняв.

 

Однією з умов участі в ігротеці, яку підготували і провели викладачі «Школярика», була наявність карнавального костюма або ж якийсь «жахливого» елемента. Так, на свято Хеллоуїн в цей день зібралися і людина-павук, і вампіри, і «скелети», і чарівники, і казкові принцеси, і лісові мешканці. Приємно відзначити, що більшість костюмів для створення образів батьки майстрували разом з синами-доньками.

 

 

- Подібні свята проходять у нашому центрі практично на кожен велике свято - і на Великдень, і на Різдво. Цього року на Великдень ми організували свято на вулиці, це був мікс з українських та британських традицій, - продовжує розмову Наталія Новік. - Ще частіше ми проводимо культурологічні заняття. Так, в англомовних країнах останній четвер листопада – це День подяки – традиційне сімейне свято. Ми теж будемо проводити уроки в цьому ключі. І гарбузовий пиріг приготуємо!

 

Цікаво, що Центр «Школярик», напевно, єдиний у Чернігові, де працює «Школа для юних леді та джентльменів» для учнів молодших і середніх класів. Хлопчики та дівчатка вчаться тут гарним манерам і правилам етикету, вивчають мистецтво публічного виступу, відвідують музеї та театри, дивляться фільми і мультфільми, а потім разом аналізують різні ситуації і вирішують, як би вони вчинили на місці того чи іншого героя. І все це, звичайно ж, дуже знадобиться їм у житті!

 

Вероніка Приходько, фото автора

А про те як святкували Хеллоуїн у студії "Розумка" дивіться відеосюжет з місця подій

 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини