Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 2 грудня, 11:34:12

20 жовтня - Міжнародний день кухаря і кулінара

20.10.2013   10:36Агенцiя

Це не просто професія, багато хто і цілком справедливо називають це мистецтвом. Перші кухарі з’явилися на землі без сумнівів з появою самого людства, інакше як можна пояснити, що ми все ще не померли з голоду.

Більш того - прийом їжі для багатьох з нас досить приємне заняття. З’їсти що-небудь смачненьке, це те саме маленьке свято, яке кожен з нас може влаштувати собі, і не останнє місце в цьому займає кухарське мистецтво.
Професійне свято кулінарів і кухарів порівняно молода подія.

Міжнародна день кухарів був заснований лише в 2004-му році. Це відбулося з ініціативи та за активної участі Всесвітньої асоціації кулінарних співтовариств, в яку за даними проекту DilovaMova.com, тоді входило вже близько 8-ми мільйонів представників цієї прекрасної кухарський професії з безлічі країн світу.

Приготування їжі це унікальний процес - скаже будь який кухар. Рецепт є лише якоюсь загальною картою приготування страви. Смак, вірніше баланс смаків, тонкощі і момент, в який необхідно виробляти ті чи інші дії з продуктами і приправами - це ціла симфонія. Професійний кухар, як диригент, успіх якого залежить не тільки від його знань і досвіду, але і від особливого таланту і чуття. Не багато можуть похвалитися цими необхідними якостями, проте багатьом з нас доводилося готувати самостійно і бачити різницю між роботою фахівця.

Робота кухаря вимагає від людини не тільки гарного терпіння. Крім цього необхідно гарне здоров’я, гарна освіта і навички. Оволодіти цим мистецтвом самостійно практично не можливо - завжди потрібен приклад і рада людини, яка вміє готувати. Можна сказати, що це вміння передається з покоління в покоління. Багатовіковий, тисячолітній досвід і практика в приготуванні їжі зробили це мистецтво надзвичайно віртуозним.

Кропітка і душевна робота наших кухарів помітна і затребувана по всьому світу. У багатьох з нас ця професія найчастіше асоціюється з ресторанним бізнесом, адже саме там зосереджено висока майстерність і вміння найкращих представників цієї професії. Це звичайно спірне питання. І кожна точка громадського харчування в праві претендувати на те, що саме вона є володарем роботи самого вмілого і найталановитішого кухаря. У цьому легко переконатися, достатньо лише спробувати пропоновану їжу і все стає зрозуміло.
 

Останні новини Чернігівщини

Щодо приведення у відповідність даних щодо наявних земельних ділянок

Щодо приведення у відповідність даних щодо наявних земельних ділянок 09:31

Головне управління ДПС у Чернігівській області доводить до відома платників єдиного податку четвертої групи наступне.

Інтервал між щепленнями проти COVID-19. ІНФОГРАФІКА

Інтервал між щепленнями проти COVID-19. ІНФОГРАФІКА 09:28

З 6 грудня набувають чинності нові правила карантину в Україні, які передусім торкнуться невакцинованих громадян.

Сергій Дзюба презентував свої книжки

Сергій Дзюба презентував свої книжки 09:16

У Чернігівській міській центральній бібліотеці ім. М. Коцюбинського свої нові книжки презентував народний поет України, редактор газети «Чернігівщина» Сергій Дзюба.

Поліцейські Чернігівщини затримали підозрюваного у зберіганні та використанні дитячої порнографії

Поліцейські Чернігівщини затримали підозрюваного у зберіганні та використанні дитячої порнографії 09:13

Під час проведення санкціонованих обшуків поліцейські виявили та вилучили вдома у підозрюваного комп’ютерну техніку, вісім мобільних телефонів та флеш-накопичувачі, на яких зберігались фото- та відеофайли з ознаками дитячої порнографії.

14 бюджетів громад втратять частину освітньої субвенції

14 бюджетів громад втратять частину освітньої субвенції 09:10

Опубліковано проєкт державного бюджету на 2022 рік (ред. до 2 читання). Змінено підходи до розподілу освітньої субвенції.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини