Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:19:02

16 жовтня - День Шефа (День Босса)

16.10.2013   07:31Агенцiя

Напевно кожен з нас сподівається на те, щоб в його житті все було в порядку і мало хто замислюється, що будь-який порядок варто комусь цілком певних зусиль, відповідальності, організації та продуманих рішень.

Не легко бути босом у своєму власному житті. Наскільки важко бути начальником і брати участь нехай лише в деяких аспектах життя підлеглих тобі людей? І нехай керівнику дано багато, але ж і питається з нього набагато більше, ніж з рядового службовця чи робітника. Та й самі підлеглі, як правило, в більшості випадків не без претензії по відношенню до свого начальства.

Всякий уряд Богом дано, - так написано в наймудрішої книзі всіх часів і народів, в Біблії. Шеф будь-якого рангу заслуговує поваги, навіть тільки тому, що покладає на себе цілком окреслений тягар постійних турбот і переживань, що вимагають грамотної координації та розширеного мислення. Від його рішень залежить не тільки він сам, але в першу чергу успіх справи, якою він займається, успіх його підлеглих. Є в цьому щось від того, що представляється нам моделлю, на якій стоїть все наше суспільство, моделлю сім’ї. Не дивно, що в народній культурі пострадянського простору шефів, босів і інших керівників деякі підлеглі інколи іменують «татами» і «мамами».

Не варто забувати і про те, що керівник будь-якого рангу - це не тільки покликання або призначення, але й професія. Причому професія, яка вимагає не тільки високої кваліфікації, досвіду і знань у своїй галузі, але й уміння неординарного мислення, сміливості, здатності до розумного вирішення здавалося б нерозв’язних завдань.

За даними проекту DilovaMova.com, одного разу, віддаючи данину поваги до праці свого начальника, у далекому 1958-му році, одна американська секретарка з міста Чікаго, Патриція Бейз Хароскі запропонувала заснувати нове професійне свято - День Боса (або День Шефа). Ініціатива була почута, і в 1962-му році влада штату Іллінойс затвердила це свято на офіційному рівні. Потім традиція була підхоплена багатьма іншими країнами і розповсюдилася по всьому світу.

У День Шефа підлеглі і колеги керівники традиційно нагадують один одному і самим собі, що професія керівника - часто робота без відпочинку, яка вимагає відповідальності за кожен крок, а Бос теж людина і його чи її нервова система ні чим не відрізняється від нервової системи кожного підлеглого. Він чи вона, хай іноді, але жадає до себе простої людської дружньої уваги. Не буде зайвим в цей День піднести своєму шефові якийсь, нехай символічний подарунок або листівку з позитивним настроєм, висловити щиру повагу, сказати теплі слова, залишивши критику на який-небудь інший день.
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини