Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 19:02:19

Як зав'язати краватку: поради для офісу, дозвілля і свята. Інфографіка

29.09.2013   13:33Агенцiя

Краватка - це аж ніяк не звичайна смужка тканини, зав'язана навколо шиї, а незмінний аксесуар, що підкреслює статус, індивідуальність, смак і характер власника

Носити краватки почали дуже давно. Існують найрізноманітніші версії, що пояснюють появу цього звичая.

Деякі дослідники вважають, що римські оратори, пов'язуючи на шию хустки перед виступом, зігрівали в такий спосіб голосові зв'язки. Інші джерела стверджують, що шийні хустки носили хорватські найманці, щоб по них відрізняти один одного в ході бою.

У будь-якому разі мода на краватки міцно увійшла в наше життя, а вміння вибирати і гармонійно поєднувати краватку зі своїм гардеробом - це майже мистецтво. Так, наприклад, однотонна краватка підійде майже для будь-якого костюма, яскрава - для зустрічі колег, а тоненька і акуратна краватка цілком може стати елегантним жіночим аксесуаром.

Але мало просто підібрати потрібний колір, фактуру тканини і візерунок краватки, важливо також вміти правильно її зав'язати.

Основне дослідження про вузли для краваток написали кембріджські фізики Томас Фінк і Йонг Мао. Використовуючи методи математичного моделювання, вони довели, що зав'язати краватку можна 85-ма різними способами.

Різні види вузлів, як вважається, підходять для різних ситуацій. Ми вибрали основні їх види: для офісу, вечора, свята і неформальної обстановки. Завдяки нашій інфографіці-пам'ятці ви навчитеся не тільки красиво зав'язувати краватку, але і правильно його зберігати.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.