Смачні рецепти вихідного дня
Пирог со сливами

Ингредиенты:
500 г муки, 150 г холодного сливочного масла, 30 г свежих дрожжей (или 1 пакетик 11 г сухих дрожжей), 1/2 чашки* тёплого молока, 1/2 чашки сметаны, 4 желтка + 1 белок (для смазывания), 2-3 столовые ложки сахара, 1/2 чайной ложки соли, 1 чайная ложка ванильного экстракта, 750 г сладких спелых слив (косточка должна легко отделяться), сахарная пудра для присыпки готового пирога
*чашка объёмом 250 мл
противень для выпечки размером 35 см*35 см
Время подготовки: 15 минут
Тесто подходит: 1 час
Время выпекания: 20 минут
Приготовление:
В теплом молоке развести дрожжи, добавить сахар, желтки и экстракт ванили. Смесь слегка взбить.
Муку просеять, смешать с солью.
Хорошо охлаждённое масло нарезать на кубики размером 1см х 1 см и смешать с мукой до состояния крошки. Масло можно порубить ножом или смешать с мукой в комбайне.
Жидкие ингредиенты ввести в масляную смесь, добавить сметану и быстро замесить мягкое тесто.
Раскатать корж размером 30 см х 35 см и выложить его на противень, застеленный бумагой для выпечки.
Корж смазать белком и выложить на него половинки слив без косточек (шкуркой к тесту).
После этого поставить пирог в тёплое место на 1 час, чтобы тесто подошло.
Выпекать при 200°С в течение 20 минут.
Пирог вынуть из духовки, снять с противня, остудить. Нарезать на порционные кусочки и обильно присыпать сахарной пудрой.
Останні новини Чернігівщини
Продовжено реєстрацію заяв на отримання допомоги на придбання твердого палива 12:56
До уваги мешканців Чернігівської міської територіальної громади, які фактично проживають у житлових будинках/приміщеннях, котрі опалюються твердим пічним побутовим паливом!
На Чернігівщині триває збирання пізніх культур та посів озимих 12:19
Аграрії Чернігівської області проводять збирання пізніх культур та продовжують посів озимих під урожай 2026 року.
Громади Чернігівщини – серед претендентів на участь у пілотуванні системи профорієнтації 11:48
Швейцарсько-український проєкт DECIDE спільно з Міністерством освіти і науки України запрошує територіальні громади долучитися до створення сучасної системи профорієнтації для учнів та учениць 8–9 класів.
Чернігівщина – серед найсильніших на Чемпіонаті України з хортингу! 11:27
З 10 до 11 жовтня в Києві відбувся чемпіонат України з хортингу, розділ "Боротьба" (ударна техніка рук та ніг - заборонена).
Надавачі психосоціальних послуг області вдосконалюють професійні знання і навички 11:10
Низку тематичних навчань і тренінгів відвідали фахівці у сфері психічного здоров’я та психосоціальної підтримки (ПЗПСП) Чернігівщини.