Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 14:50:15

17 серпня - Всесвітній день бездомних тварин

17.08.2013   07:31Агенцiя

Ця дата вважається святом, а приводом звернутися до проблеми бездомних тварин.

У третю суботу серпня відзначається Всесвітній день бездомних тварин (International Homeless Animals Day).

Дата з'явилася в календарі з ініціативи Міжнародного товариства прав тварин. Організація виступила з цією пропозицією в 1992 році; починання підтримали зоозахисні організації різних країн.

Ця дата вважається святом, а приводом звернутися до проблеми бездомних тварин, розповісти максимальній кількості людей про їх трагічну долю.По всьому світу в цей день проходять просвітницькі та благодійні заходи. Волонтери проводять концерти, конкурси й аукціони, що допомагають зібрати кошти, які направляються на допомогу бездомним тваринам - в першу чергу, звичайно, собакам і кішкам.

Також цей день - хороший шанс знайти господаря для безпритульного пса чи кота. Одне із завдань Дня бездомних тварин - пробудити у власників звірів свідоме ставлення до своєї ролі, з тим, щоб запобігти поповнення лав бездомних кішок і собак за рахунок неконтрольованого розмноження домашніх вихованців. З цією ж метою деякі ветеринарні клініки в цей день проводять стерилізацію котів і собак на безкоштовній основі.

Одне із завдань Дня бездомних тварин - пробудити у власників звірів свідоме ставлення до своєї ролі.

Проблема, до якої привертає увагу День бездомних тварин, варто дійсно гостро. В одній тільки Москві кількість вуличних собак оцінюється в кілька десятків тисяч особин.

Притулків ж катастрофічно не вистачає - не тільки в столиці, а й по всій країні. До речі, перший з відомих у світі притулків для собак з'явився в Японії в 1695 році; в ньому містилося 50 тисяч тварин. Перший закон, спрямований на захист тварин від жорстокості, був прийнятий у Великобританії. Це сталося в 1822 році. А найсприятливіші для тварин умови існують в Австрії, де законодавство забороняє, наприклад, обрізати собакам хвіст і вуха, використовувати диких тварин у цирках, продавати цуценят і кошенят у вітринах зоомагазинів і так далі.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини