Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 11:00:05

14 травня - День фрілансера

14.05.2013   07:55Агенцiя

Щороку 14 травня відзначається День фрілансера. У цей день у 2005 році була утворена одна з перших російських бірж фрілансерів.

Щорічно з ініціативи цієї компанії організовуються святкові заходи, на які запрошуються всі фрілансери, дизайнери, програмісти, менеджери, оптимізатори, копірайтери, всі ті, хто трудиться і творить поза стінами певного офісу.

Фрілансер (фрілансер - вільний списоносець, вільний стрілець) - людина, який не перебуває у штаті якої-небудь компанії, він самостійно вибирає собі замовників і встановлює графік роботи. І хоча в Росії і країнах СНД це явище ще дуже поширене, однак, з кожним кількість фрілансерів збільшується. Безсумнівно, цьому сприяє доступність інтернету.

Якщо ще кілька років тому заробіток в інтернеті вважався чимось несерйозним - заняттям для підлітків, які хочуть отримати трохи грошей на кишенькові витрати, то сьогодні дорослі люди - професіонали своєї справи - з гордістю говорять, що фріланс - це стиль життя!

Багато журналістів, програмісти, дизайнери, перекладачі та інші фахівці працюють і заробляють, не виходячи з дому.День фрілансера - це дата, яка допомагає об'єднатися тим, хто заробляє в інтернеті. Безсумнівно, проведення подібних заходів необхідно. На сьогоднішній день зв'язок між фрілансерами підтримується досить слабо.

Причиною тому мала кількість семінарів, зустрічей та інших заходів, які допомогли б знайти фрілансерам нових цікавих знайомих з тієї ж середовища. Але останнім часом розвивається такий стиль роботи, як коворкінг (від англ коворкінг.) - Спільна оренда офісу, яка дозволяє користуватися оргтехнікою, комунікаціями, а також обмінюватися ідеями і ділитися замовленнями.

Останні новини Чернігівщини

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:13

Протягом минулої доби зареєстровано 2 пожежі.