Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 19:04:26

30 квітня – Міжнародний день джазу

30.04.2013   07:25Агенцiя

Перший Міжнародний день джазу пройшов в 2012 році. Про введення нової дати до календаря Генеральна конференція ЮНЕСКО оголосила в листопаді 2011 року.

Джаз виник наприкінці 19 – початку 20 століття в США як синтез африканської та європейської культур і донині залишається унікальною формою музичного мистецтва, що об’єднує раси і національності і стирає межі між людьми і державами.

У Сполучених Штатах Америки, що стали батьківщиною джазу, цей день вшановують, серед іншого, двома великими концертами.

“Концерт на світанку” відбувся вранці за місцевим часом у Новому Орлеані, на площі Конго, яку вважають місцем народження джазу. У ньому взяли участь такі відомі джазисти, як 72-річний Гербі Ганкок, а також Даянн Рівз, Джефф Воттс, уродженці Нового Орлеана Теренс Бланчард, Стефані Джордан, Елліс Марсаліс та інші.

Увечері ж за місцевим часом “Концерт на заході сонця” відбудеться у Нью-Йорку в залі Генеральної асамблеї ООН за участі всесвітньо відомих музикантів, серед яких Гербі Ганкок, Тоні Беннетт, Теренс Бланчард, Річард Бона, Ді Ді Бріджвотер, Чака Хан, Вінтон Марсаліс, Даянн Рівз та інші.

Джазові концерти цього дня проходять також по всьому світу.

Генеральний директор Організації ООН із питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО) Ірина Бокова в своєму виступі з приводу цього Міжнародного дня заявила, що джаз, який зародився у США, належить тепер усьому світові. Джаз придбав нові форми, спираючись на музичні твори Європи, і тепер сприяє об’єднанню людей, без перешкод перетинаючи кордони, сказала вона.
 

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.