Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 23 січня, 14:47:50

Смачні рецепти вихідного дня

03.03.2013   10:20Агенцiя

Ви знаєте, що таке плацінда? Це молдавська випічка, яка готується з прісного, листкового або дріжджового тіста. А для начинки можна взяти і м’ясну, і овочеву і солодку.

Плацінди з сиром і зеленню

Плацінди з сиром і зеленню

В сьогоднішньому рецепті пропонуємо приготувати плацінди з сиром та зеленню.

Інгредієнти:
Для тіста: 3 склянки борошна, 200 гр. вершкового масла, 1 яйце, 3 ст.л. рослинної олії, 2 ст.л. оцту 6%, дрібка солі
Для начинки: 500 г сиру, пучок кропу і зеленої цибулі, 2 яйця, сіль за смаком

Приготування:
1. Масло з холодильника натерти на тертці.
2. У 200-грамовий стакан розбити яйце, додати олію і оцет.
3. Долити холодної води до повної склянки.
4. Розмішати все до однорідної суміші.
5. Борошно розтерти руками з вершковим маслом до стану крихти і додати вміст склянки.
6. Замісити тісто, розділити його на 7 частин. Накрити плівкою і поставити на 1 годину в холодильник.
7. Приготувати начинку: до сиру додати дрібно нарізану зелень, яйця, сіль.
8. Все добре перемішати.
9. Тепер почнемо формувати плацінди. Тісто краще не діставати все відразу з холодільніка. Беремо по 1 частині. Стіл посипати борошном. Робимо руками коржик.
10. Потім розкатуємо тісто качалкою від середини до країв в дуже тоненький корж (що просвічує). Якщо краї коржа будуть не рівні-нічого страшного, все виправиться під час ліпки.
11. На середину коржа викладаємо 2-3 столові ложки начинки, залишаючи вільними краї тіста. Потім гострим ножем надрізуємо тісто на 6 сегментів.
12. Беремо два протилежних сегменти і по черзі закриваємо ними начинку від країв до центру.
13. Тепер наступні два протилежні сегмента.
14. І нарешті останні два сегмента. Долонею легенько притискаємо по колу всю плацінду, що б тісто склеїлося. Вона по формі повинна нагадувати шестикутник.
15. Нагріваємо сковороду з олією. Викладаємо плацінду швами вниз і смажимо на маленькому вогні приблизно 5 хвилин, потім перевертаємо на інший бік і теж обсмажуємо до приємного рум'яного кольору.

Порада: сковороду краще нагрівати на такому ж полум'ї, на якому будемо пекти плацінди.

Приємного апетиту!

Начинку можна брати будь-яку: картопляну, м'ясну, лівер, капуста, яблука.

Плацінда - це молдавське блюдо з тонкого тіста, в яке загортається начинка. Виходить щось схоже на закриті пироги, які обсмажуються з двох сторін на сковороді до золотистого кольору.
Детальніше: http://www.foodclub.ru/detail/9162/
 

Останні новини Чернігівщини

20 січня: цей день в Україні і світі 08:45

ДЕНЬ 1065 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 1065 RUSSIAN AGRESSION

Дарина Чалик стала чемпіонкою Універсіади в Турині 18:15

Чернігівська біатлоністка Дарина Чалик здобула «золото» в найбільш видовищній дисципліні в біатлоні – масстарті на ХХХІІ Всесвітній Зимовій Універсіаді, що проходить в італійському Турині

Коропські поліцейські затримали чоловіка за підозрою у вбивстві своєї матері 17:53

Поліцейські відділення №1 (селище Короп) Новгород-Сіверського районного відділу поліції затримали 57-річного мешканця Коропа, який завдав своїй матері смертельні тілесні ушкодження.

У селі Чемер, Чернігівської області, відкрили нову модульну амбулаторію первинної медичної допомоги 17:30

Проєкт реалізовано у рамках партнерства Міністерства охорони здоров’я України, Євросоюзу та Всесвітньої організації охорони здоров’я, щоби попри повномасштабну війну забезпечити пацієнтів доступом до необхідних медичних послуг.

Про напрями подальшої співпраці з USAID: в пріоритеті – підтримка бізнесу та сільське господарство 17:07

Плани подальшої співпраці обговорили сьогодні в Чернігівській ОВА на зустрічі з представниками проєкту USAID «Економічна підтримка України».

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини