Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 21:44:50

Цікаві факти про водіїів, автомобілі та правила дорожнього руху

24.02.2013   13:13Агенцiя

Цікаво, що в ранньому словнику Ушакова, водієм називали людину, яка є керівником, наставником, покровителем або вождем.

Інша назва професії - шофер - походить від французького слова chauffeur, що означає в буквальному перекладі «кочегар», що пов'язано з тим, що в якості палива в перших транспортних засобах з паровим двигуном використовувалися вугілля та дрова.

Щоб зробити перший мільйон автомобілів, компанії Генрі Форда треба було 7 років. А через 132 робочих дні - у 1924 році - Форд зробив уже 10 мільйонів машин.

Водіїв автомобілів марки BMW вважають найбільш агресивними на дорогах. Близько 50,6% опитаних водіїв упевнені, що володарі BMW частіше за інших перевищують швидкість, різко гальмують, підрізають і так далі.

Найперший автомобіль, з бензиновим двигуном внутрішнього згоряння, був створений в 1885 році. Автором цієї новиники був Карл Бенц.

Перший автомобіль, що перевищив швидкість 100 км/год, як не дивно, був електромобілем. Його створив в 1899 році бельгійський автогонщик Камілл Женатці.

Першим масовим автомобілем був Ford Model T, який продавався з 1908-го по 1927-й роки. До цього автомобілі виготовлялися поштучно і коштували нечуваних грошей.

Наймасовіший автомобіль з коли-небудь створених - Фольксваген Жук. За весь час було продано більше 22 мільйонів «Жуків» по ​​всьому світу.

Всі чоловіки лають жінок-водіїв, але згідно з міліцейськими зведеннями, жінки значно рідше, ніж чоловіки, стають причиною ДТП. Жінки обережніші і в більшій мірі, ніж чоловіки, дотримуються правил дорожнього руху.

У Німеччині з недавнього часу в кожній поліцейській машині з'явився обов'язковий додатковий пасажир - плюшевий ведмедик. Це для заспокоєння дітей, які потрапили в аварію і отримали стрес. А також для тих, кого в такій ситуації можна заспокоїти м’якою іграшкою.

У Єгипті світлофори є тільки у великих містах, але на них ніхто з водіїв не звертає увагу. Такого поняття, як ПДР або дорожні знаки там просто не існує. У кого машина більше той і правий.

У 2010 році на 110-му китайському шосе державного значення була зафіксована пробка, яку називають найбільшою за історію автомобільного транспорту. Деякі водії повідомляли, що вони їхали 100-кілометрову ділянку протягом 5 днів, а тянучка тривала з 14 по 25 серпня.

Наркотичні речовини (наприклад, марихуана і кокаїн) стають причиною 18% автомобільних аварій з летальним результатом в США, і найчастіше використовуються в поєднанні з алкоголем. Причому найпопулярніший напій водіїв це ... ПИВО.

Рекорд за кількістю пасажирів в легковому авто належить Skoda Octavia - в цей не самий великий автомобіль дивом помістилося 32 людини!

Найменший броньований транспортний засіб - «PAV1 Badger», створений компанією «Howe and Howe Technologies». Його ширина склала всього 1 метр! Автомобіль навіть отримав прізвисько «найменший танк».

Найдовший в світі - лімузин завдовжки 30,5 метрів. Ви запитаєте: «Як же він переміщається?» Секрет достатньо простий - цей лімузин здатний згинатися посередині або залишатися непохитним за бажанням водія. Автомобіль використовують в основному для виставок або зйомок у фільмах.

Самий численний штат автомобілів належить султанові Брунею - в чотирьох підземний гаражах загальною площею 1 кв. кілометр зберігається 5 тисяч авто!

Сума штрафу на дорозі у Фінляндії залежить від доходів порушника. Так, наприклад, штраф в 170 тисяч євро отримав водій, річний дохід якого склав близько 7 мільйонів євро.

Водіям Швеції якось раз заборонили виходити на роботу в шортах, і у відповідь на це багато з них вийшли на роботу ... в чому б Ви думали? В спідницях!

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини