Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 23:44:39

Цікаві факти про горіхи

17.02.2013   12:26Агенцiя

Не всі знають, що горіхи входять до переліку топ продуктів-антидепресантів. Сьогодні ми розповімо вам про унікальні властивості горіхів. Про те, як з їх допомогою не тільки зберегти, але і поліпшити своє здоров'я.

1. Фундук був відомий ще в стародавні часи. Наші предки робили з нього амулети від нечистої сили і природних катаклізмів. Цей вид горіхів містить велику кількість вітамінів А і Е. Покращує діяльність головного мозку. Найкорисніший для вживання у сирому вигляді.

2. У рецептах індійської і азіатської кухні часто присутні горіхи кеш'ю. Їх використовують для приготування перших і других страв, закусок, соусів, десертів. Вони мають властивість зміцнювати імунітет, покращувати серцеву діяльність і навіть заспокоювати зубний біль. Всього двадцять горішків кешью в день і ваш організм отримає добову норму заліза. Перед вживанням горіхи необхідно обсмажити, так як в сирому вигляді вони несмачні.

3. Фісташки часто називають «усміхненими горішками». Але, незважаючи на їх низькокалорійними і багатий мінералами і вітамінами склад, захоплюватися особливо ними не варто. Добова норма для дорослої людини всього п'ятнадцять горішків. Допоможуть при лікуванні хвороб травного тракту, дихальних шляхів, малокрів'ї, при токсикозі у вагітних, підвищують репродуктивну здатність чоловіків.

4. Людям схильним до захворювань серця лікарі рекомендують з'їдати не менше 60 грам мигдалю в тиждень. Мигдаль багатий фосфором, калієм і залізом. Часто використовується для приготування десертів. В Іспанії вважається елітним горіхом. При покупці варто звернути увагу на великі горішки без пошкоджень.

5. На Кавказі волоський горіх шанується як священне дерево. Там можна зустріти дерева віком більше чотирьох століть. Плоди містять велику кількість незамінних амінокислот, дубильних речовин і цінних мінералів. Допоможуть при фізичному виснаженні, малокрів'ї, хворобах нервової системи, серця і шлунка. Регулярне застосування захистить чоловіків від статевого безсилля.

6. Про корисні властивості кедрових горішків писав ще середньовічний лікар і вчений Авіценна. Сучасна наука лише підтвердила висновки вченого. Горішки відрізняються великим вмістом вітамінів, макро-і мікроелементів при малому вмісті клітковини. Особливо корисні дітям і літнім. Людям схильним до ожиріння варто обмежити споживання кедрових горіхів.

7. Найсмачнішим горіхом по праву вважається бразильський горіх. Його використовують як закуску, при приготуванні салатів і десертів. Всього два горіха в день і ваш організм отримає добову норму селену. Брак якого веде до передчасного старіння. Крім цього горіхи подарують вам заряд бадьорості та енергії, красиву, чисту шкіру і зменшують ризик серцевих і онкологічних захворювань.

8. Найбільші горіхи на Землі - кокосові. Вага одного горіха може досягати чотирьох кілограм. Крім прекрасного смаку та аромату, горіхи містять велику кількість вітамінів групи В, макро-і мікроелементів. Благотворно впливають на імунітет, зір, травну систему, роботу щитовидної залози. Кокосове молочко має омолоджуючий ефект.

9. Земляний горіх - арахіс. У світі налічується близько 70 видів. Горіхи є прекрасним антиоксидантом. Покращують зір, слух і пам'ять. Використовується не тільки як харчовий продукт, але і як сировину в хімічній промисловості для виготовлення пластмаси, синтетичних ниток і клею.

10. Улюблені ласощі багатьох французів та італійців - каштани. У Франції навіть є свято - день Каштана. У цей день по всій країні всюди відчувається ароматний запах смажених каштанів, який йде від жаровень, встановлених прямо на вулицях. У всіх кафешках можна замовити смачні страви з додаванням каштанів. Це можуть бути супи, суфле, салати, випічка та смачні десерти. Але в їжу придатні не всі види, а тільки плоди каштана посівного. Вони містять велику кількість клітковини, вітамінів С і В. Дієтологи настійно радять вегетаріанцям включати каштани в свій раціон.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини