Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 13:46:36

Чим загрожує використання мобільних телефонів?

15.02.2013   13:29Агенцiя

З більш ніж сімома мільярдами мобільних телефонів, що використовуються по всьому світу в наші дні, питання, яке до цих пір до кінця не вирішене - як шкідливі радіочастотні викиди для здоров'я людини?

Так звані спостережні дослідження, які розглянули великі групи населення в Європі, Сполучених Штатах і Новій Зеландії, не встановили остаточного зв'язку між мобільними телефонами і раком мозку.

Дослідження спиралися на дані опитування, яке був слабо науковим, в якому люди повинні були пригадати, як часто вони користувалися мобільними телефонами. Кількість людей, хворих на рак мозку у світі не збільшилася, незважаючи на різке збільшення використання мобільних телефонів. І сьогодні мобільні телефони і смартфони виділяють значно менше випромінювання, ніж десять років тому, коли проводилися більшість з цих досліджень.

Але, незважаючи на те, що клітинний і ДНК-аналіз не показали, що радіочастотні хвилі, які випромінюються мобільними телефонами, можуть стати причиною порушення, мутацій або змін, які можуть призвести до раку, дослідники як і раніше стурбовані тим, що вони можуть завдати які -то пошкодження. Дослідження Єльського університету запропонувало наявність зв'язку між розвитком плоду і використанням мобільного телефону. Навіть якщо мобільні телефони в кінцевому підсумку абсолютно нешкідливі, досі люди шукають способи, щоб приборкати питомий коефіцієнт поглинання випромінювання з усіх джерел, у тому числі телефонів.

На цьому тижні в Нью-Йорку відбудеться симпозіум, щоб обговорити «Chip Bodywell», пристрій, який, як стверджують, може зменшити кількість енергії, яку організм поглинає від мобільних телефонів. Все, що ми знаємо напевно - безумовно, має сенс стежити за використанням та зловживанням своїх стільникових телефонів і смартфонів.

http://svit24.net/zdorovie/56897-chym-zagrozhuje-vykorystannja-mobilnyh-telefoniv

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.