Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:12:19

26 січня - Міжнародний день митника

26.01.2013   10:54Агенцiя

Державна митна служба будь-якої країни є невід’ємним елементом контролю і управління порядком переміщення всіляких вантажів через державний кордон. У її функції входить цілком певний перелік повноважень і суворий розпорядок, що дозволяє зробити її роботу найбільш ефективною і корисною суспільству, якому вона покликана служити.

У митних органів багата історія, що налічує сотні років і об’єднує ряд усталених традицій, які притаманні саме специфіці, властивої їхній роботі. Про цю службу розповідають безліч історій, в її практиці було не мало курйозних, відверто смішних і навіть легендарних ситуацій. Про неї пишуть художні твори, знімають кіно і цілі серіали.

Кожна країна має свою митну службу. У кожної держави є свої, властиві їм напрацювання і методи організації подібних структур. Існує і ряд проблем, які легше вирішувати спільно. Тому, згідно даних проекту DilovaMova.com, 26-го січня 1953-го року в Брюсселі, столиці Бельгії була відкрита перша сесія міжнародної Ради митного співробітництва. Цьому передувало прийняття спеціальної всесвітньої Конвенції, яка вступила в силу в листопаді 1952-го року. Координація зусиль і підходів у вирішенні проблем функціонування митних служб принесла відчутний результат, товарообіг значно збільшився, були створені сприятливі умови для розвитку бізнесу на міжнародній арені, значно скоротилася незаконна контрабандна діяльність. Згодом, у 1994-му році, Рада митного співробітництва була перейменована у Всесвітню митну організацію, яка нараховувала в своєму складі 17-ть європейських країн.

Враховуючи внесок у розвиток хороших добросусідських відносин, яким активно сприяла Рада митного співробітництва, через 30 років після початку її роботи, а саме в 1983-му році було засновано щорічне свято - Міжнародний день митника. Для довідки: на даний час шановна Всесвітня митна організація об’єднує у своєму складі вже близько 170-ти держав.

Солідарність митних служб всього світу є яскравим прикладом, що демонструє відчутні позитивні зрушення в економіці і культурі для всього нашого суспільства. У Міжнародний день митника ми приєднуємося до привітань на адресу всіх, хто пов’язав свою професійну діяльність з роботою цієї необхідної служби. Бажаємо Вам успіхів і відкриття нових горизонтів для співпраці! Здоров’я і радості в роботі! Зі святом Вас, дорогі митники!

http://www.dilovamova.com

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини