Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 29 квітня, 21:58:47

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада

16.04.2024   17:54Агенцiя

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

Сьогодні, 16 квітня, відбулася погоджувальна рада, де голови та представники фракцій ознайомилися з порядком денним, сформованим із 28 питань, який буде винесений на розгляд 39-ої сесії.
 
– Додаткові військові частини включаємо для допомоги. Є запит від кількох частин, яких раніше не було в Програмі. Плюс одна з військових частин на лиманському напрямку і там є необхідність підтримки в спорудженні оборонних споруд. Передаємо туди один екскаватор з КП «Чернігівводоканал», а на ще один будемо давати субвенцію, – каже в.о. міського голови Олександр Ломако, коментуючи винесені на розгляд сесії питання. – Також передамо військовим старлінки, які купували для «пунктів незламності». У нас їх дев'ять. Три передамо на 1-шу окрему танкову Сіверську бригаду, бо у них велика потреба. По решті – будемо дивитися.

Ще одне питання 39-го засідання стосується ремонту покриття на вулиці Курсанта Єськова. Дорога частково розміщена на землях державної власності.

    –  Це одна з найгірших доріг у місті і з нею пов'язано чимало проблемних питань, зокрема, різні частини цієї дороги належать різним власникам, серед яких і Міноборони. Хотіли її зробити, але для того, щоб почати проєктування і роботи, потрібно, щоб вона повністю була власністю громади, тому звертаємось до Міноборони щоб нам передали частину дороги, – повідомив Ломако.

Згадана дорога, від площі Авіаторів до кінцевої зупинки громадського транспорту «вул. Курсанта Єськова», має значні  ушкодження, вибоїни, тріщини, руйнування швів бетонного покриття. Для приведення її до належного експлуатаційного стану необхідно виконати капремонт. Наразі, у виконавчих органів Чернігівської міськради відсутні правові підстави для проведення відповідних заходів на землях не комунальної власності громади. Для врегулювання питання необхідно здійснити передачу земельних ділянок, на яких розміщена вищезазначена дорога, з державної в комунальну власність.

Ще одне питання – виділення земельної ділянки для реалізації спільного проєкту з ПРООН, яка потрібна для здійснення демонтажу шкіл на Подусівці, а також приватних та багатоквартирних будинків.  

39-та (позачергова) сесія Чернігівської міської ради VIIІ скликання відбудеться 19 квітня о 9:00. До того часу всі питання порядку денного будуть опрацьовані в депутатських комісіях.  

 

Пресслужба Чернігівської міської ради
 

Останні новини Чернігівщини

Троє ветеранів з Чернігівщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади 12:24

3 ветеранських бізнеси з Чернігівщини перемогли у конкурсі фінансування “Варто почати власну справу” від Українського ветеранського фонду. Переможців обирала незалежна експертна комісія.

“Музичний всесвіт Ференца Ліста” 12:19

Відомі українські піаністи Аліна Романова і Артем Ляхович 28 квітня 2024 року продемонстрували чернігівський публіці “Музичний всесвіт Ференца Ліста”.

 Наша потреба – це розвиток і відбудова, – Олена Швидка

Наша потреба – це розвиток і відбудова, – Олена Швидка 12:14

Нагальними потребами деокупованих громад є розвиток і відбудова. Так вважає сільська голова села Іванівка Чернігівської обл. Олена Швидка.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:39

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 2 пожежі та 1 випадок загибелі на водних об'єктах. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

Чернігівські поліцейські розслідують кримінальне провадження за фактом браконьєрського вилову риби під час нересту 08:52

26 квітня в Менській громаді співробітники водної поліції разом з рибоохоронним патрулем виявили рибалку, який поблизу села Миколаївка ловив рибу забороненими знаряддями – зяберними сітками.