Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 4 травня, 16:41:23

Скликається сесія Чернігівради. Головні питання — допомога військовим

07.02.2024   14:15Агенцiя

Передача машин, затвердження допомоги мобілізованим, створення ветеранського простору та ще понад чотири десятка питань. Цього тижня скликається сесія Чернігівської міської ради.

Вчораі, шостого лютого, відбулося засідання погоджувальної ради за участі голів фракцій, начальників управлінь та комунальних підприємств міськради під головуванням в.о. міського  голови Чернігова Олександра Ломако.
Рада розглянула та затвердила порядок денний сесії, далі його опрацьовуватимуть в комісіях. Олександр Ломако звернувся до депутатів та депутаток з проханням плідно попрацювати, вивчити всі питання.
     — Перші 10 питань — пов'язані, в той чи інший спосіб, зі Збройними Силами України, — зазначив в.о. міського голови Чернігова.
Зокрема, на розгляд сесії виноситься програма «Оборона. Повага. Підтримка», розроблена на 2024 рік.
    — Ми систематизували в цій програмі всі програми, які працюють у міській раді за напрямком Збройних Сил України: соціальна допомога, а також допомога мобілізованим, шефська допомога військовим частинам, програма тероборони тощо. На 2024 рік фінансування з усіх джерел, державного або місцевого бюджетів — 1 млрд 586 млн грн.

 Ще одне питання стосуватиметься створення комунального некомерційного підприємства «Ветеранський простір» Чернігівської міської ради.

    — Це ініціатива ГО «Серцевір». Минулого року ми з ними спілкувалися — депутати передавали їм приміщення колишньої жіночої консультації на вул. Пирогова, вони там почали діяльність. Плануємо тепер там зробити сервісний центр для ветеранів, а також там працюватимуть соціальні працівники, психологи на постійній основі, — розповів Ломако.

Мають затвердити депутати та депутатки і зміни до ще однієї міської Програми, що дозволить виплатити кожному мобілізованому у 2024 році по 20 тис. грн. А також розширити можливості фінансової підтримки Черніговом військових частин, які дислокуються не тільки на території міста, наприклад, як 1-ша окрема танкова Сіверська бригада. Крім того, своїм рішенням обранці мають передадати військовим придбане за їх звереннням  — машини, генератор, пилораму.

    — Зокрема, передаємо 5 автомобілів типу Пікап, які купили за зверненням однієї з військових частин. Поставка очікується до кінця лютого. Це машини для чергування містом Черніговом, — пояснив в. о. очільника міста.

Всього під час засідання Чернігівської міської ради буде розглянуто 47 питань, включаючи «Різне» та «Депутатські запити»

Пресслужба Чернігівської міської ради
 

Останні новини Чернігівщини

«єВідновлення» в області: понад дві тисячі компенсацій за пошкоджене майно та 307 житлових сертифікатів 15:05

На Чернігівщині триває реалізація програми з надання компенсацій за пошкоджене та зруйноване житло «єВідновлення», яка стартувала майже рік тому. Про стан її реалізації говорили сьогодні на брифінгу в медіацентрі ОВА.

До 11 років позбавлення волі засуджено російського військовослужбовця, який стріляв у цивільних під час тимчасової окупації Чернігівщини 15:03

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури Чернігівським районним судом у порядку спеціального судового розгляду визнано винним російського військовослужбовця у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Його засуджено до 11 років позбавлення волі.

Дмитро Блауш: ці діти вчать інших не бути байдужими 15:01

Плетіння маскувальних сіток для бійців на передовій вже стало невід'ємною частиною життя для одинадцяти діток із Ріпок Чернігівського району.

 На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів

На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів 14:48

Слідчі Головного управління Нацполіції в області викрили у Чернігівському районі зловмисника, який систематично здійснював придбання та подальший збут особливо небезпечних психотропних речовин.

Ломако та Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів у Чернігові 14:44

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако та начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів приватних перевізників у Чернігові.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини