Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 06:35:33

У Чернігові відбулася конференція з безбар’єрності

11.05.2023   11:02Агенцiя

На регіональному заході з безбар’єрності, що відбувся з ініціативи руху Зе!Жінки, в обласному центрі відбулися тематичні дискусії та презентовано Довідник безбар’єрності.

Це концептуально нова реальність для нашої держави, новий сучасний етап розвитку України, де кожен має рівні права та можливості, тож не має бути жодних перешкод чи бар’єрів.

«Безбар’єрність – це рівні можливості й доступність для всіх людей. Це не просто довідник, це – дорожня карта, що розкриває нові реалії, коли в центрі уваги саме людина. Довідник – це посібник із коректного спілкування, де немає слів чи фраз, що демонструють упереджене, стереотипне або дискримінаційне ставлення до певних людей чи груп», – зазначила обласна лідерка «Зе!Жінки» Чернігівщини Олеся Кісленко.

Маломобільні групи повинні мати доступ до всіх об’єктів інфраструктури, жодної дискримінації за будь-якими ознаками – це лише невеликий відсоток того, що потрібно впровадити в нашому суспільстві. Цей список дуже великий, але починати треба з того, щоб прибрати бар’єри саме в наших думках.

Початок цього шляху обговорили з представниками обласної військової адміністрації, народними депутатами від «Слуги Народу» Олегом Семінським та Сергієм Гривком, головою облради від «Слуги Народу» Оленою Дмитренко, представниками громадських організацій, спілок, органів місцевого самоврядування та бізнесу.

«Говорячи про безбар’єрність, одразу спадає на думку фізична, тобто можливість кудись потрапити без перешкод, пересуватися всіма шляхами без обмежень. Звісно, і над цим потрібно працювати, але загалом питання значно ширше. До всього, свої корективи внесла війна, до наявних викликів додалося облаштування укриттів. Маємо думати й про реабілітацію наших захисників та захисниць, повернення їх до нормальних умов життя», – прокоментував підписання Декларації «Про підтримку Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні» В’ячеслав Чаус, голова Чернігівської ОВА, голова обласної організації «Слуги Народу».

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини