Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 02:29:24

Владислав Атрошенко звернувся до міст-побратимів Чернігова з офіційними листами

16.12.2022   21:49Агенцiя

Міський голова Владислав Атрошенко звернувся до міст-побратимів та міжнародних партнерів Чернігова з офіційними листами з метою інформування їх щодо рішення Яворівського районного суду Львівської області. Нижче публікуємо текст листа. 

Прозорість та взаємна довіра — основа наших дружніх довгострокових партнерських відносин.

Задля збереження максимальної прозорості наших партнерських відносин, вважаю за потрібне проінформувати Вас, ваших зуступників та депутатів міської ради щодо судового процесу, в якому 7 грудня суд першої інстанції (Яворівський суд Львівської області) за адміністративною справою виніс рішення щодо відсторонення мене від займаної посади терміном на один рік.

Переклад даного судового рішення додаю до свого листа з єдиним проханням: уважно прочитати обвинувальну частину, яка йде перед самим рішенням суду.

Наразі я подав апеляційну скаргу і згідно законодавства України саме рішення апеляційної інстанції є обов‘язковим для виконання. Тобто, до рішення Апеляційного суду я є і залишаюся на посаді Чернігівського міського голови. Я не коментую рішення першої судової інстанції, хоча, як і всі мешканці міста, чудово розумію справжні причини цього судового процесу.

Принагідно повідомляю Вас, що свого часу я відмовився очолити виборчу кампанію на місцевих виборах провладної партії «Слуга народу» та очолив регіональну партію «Рідний дім».

Хочу додати, що поки триває судовий процес я є і залишаюсь міським головою Чернігова та лідером політичної партії «Рідний дім», яка, як регіональна партія Чернігова та Чернігівщини, довела свою потужність та значимість. Обранці нашої партії очолюють 19 з 57 громад в Чернігівській області, а до місцевих рад області обрано понад 430 депутатів «Рідного дому». Сьогодні партію «Рідний дім» представляють 26 депутатів з 42-х в Чернігівській міській раді (це кращий показник в Україні) та 19 з 64 в Чернігівській обласній раді. В той же час, партія «Слуга народу» має 4 з 42 мандатів в міській раді та 7 з 64 в обласній. В обласному центрі я був обраний на посаду міського голови з результатом 77,5% голосів, що являється третім в Україні показником для міських голів обласних центрів. Це свідчить про рівень суспільної підтримки нашої програми та наших дій.

Судове рішення, згідно якого демократично обраного міського голову відстороняють від виконання своїх обов’язків, викликало негативну реакцію українського суспільства, представників органів місцевого самоврядування, громадських лідерів та мешканців Чернігова.

Юридичні експерти вже назвали рішення першої інстанції абсурдним і таким, де міра покарання не співрозмірна ступеню провини. Асоціація міст України вважає це розправою над політичним опонентом та пише, що «таке вибіркове «правосуддя» несе загрозу не тільки місцевому самоврядуванню, але й демократії та правам всіх громадян України» (копію заяви додаю). Незалежна громадська організація Комітет виборців України заявляє, що вибіркове правосуддя б’є по місцевому самоврядуванню та загрожує реформі децентралізції (копію заяви додаю).

Зі спілкування з послами країн G-7 мені відомо, що вони знають про це резонансне рішення та уважно спостерігають за перебігом судового процесу.

Українське суспільство також уважно слідкує за даним процесом. Апеляційний суд дасть відповідь на питання, що сьогодні в пріоритеті — верховенство права та захист демократії в Україні чи політична доцільність.

Я маю надію, що в Україні, яка декларує наміри членства в ЄС, саме верховенство права, а також наша спільна боротьба за цінності європейської цивілізації — демократію та свободу, а не політичні інтереси ляжуть в основу рішення щодо справи міського голови Чернігова.  

Яким би не було рішення суду, хочу Вас запевнити, що це не повинно вплинути на започаткування та розвиток партнерських відносин та дружби між нашими містами, а всі розпочаті спільні проєкти будуть втілені на благо наших громад та їх мешканців. Такі величні міста, як Ваше та Чернігів мають славетне минуле, та безперечно, славетне майбутнє!

Від імені громади міста щиро дякую Вам за відчуття дружнього плеча, особливо в такий важкий для нас час. Чернігів  у результаті російської агресії зазнав значних руйнувань та пошкоджень. Але дух чернігівців є міцним і  непереможним, і саме тому місто вистояло під страшними ударами ворога, та, незважаючи на постійні нові виклики, крок за кроком не лише відновлюється, а й планує майбутній розвиток.

Чернігівці цінують вашу підтримку, що закладає основи справжнього братерства на довгі роки!

 

З повагою, Владислав Атрошенко

Нагадаємо, що містами-партнерами Чернігова є: Габрово (Болгарія), Градець-Кралове (Чехія), Меммінген (Німеччина),  Петах-Тіква (Ізраїль), Прілеп (Північна Македонія), Огре (Латвія), Тарнобжег (Польща),  Жешув (Польща). 

Після 24 лютого Чернігів розірвав офіційні стосунки з білоруським Гомелем, натомість підписав Угоду про партнерство з польським Жешувом. Також на фінальній стадії підписання договорів з німецьким Аахеном і французьким Реймсом. Триває робота у цьому напрямку і з фінським містом Лаппеенранта

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини