Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 23:43:43

"Я хочу потиснути руку за дійсно нормальну співпрацю", — Владислав Атрошенко міністру розвитку громад та територій України під час його візиту у Чернігів

03.06.2022   10:44Агенцiя

З візитом у Чернігові міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов. 2 червня член Уряду разом із керівництвом Чернігівської ОВА та Чернігівської міської ради відвідав об’єкти критичної інфраструктури у місті, які зазнали серйозних пошкоджень внаслідок масових обстрілів російськими окупантами.

Вони забезпечують Чернігів водою, а також теплом та електроенергією.

Одна із локації — зруйнований рашистами об'єкт КП “Чернігівводоканал”, інша  — потужності Чернігівської ТЕЦ.

    — Уряд, і держава, і місцева влада, знаходяться в постійному контакті. Сьогодні ми розуміємо, що міста потребують допомоги від держави і ми будемо її надавати. Як ви вже бачили, як тільки Чернігівська область була звільнена від агресора, держава виділила гроші з резервного фонду для КП “Чернігівводоканал”.

    Працюємо, як-то кажуть, рука об руку з місцевою владою. Я радий, що у нас є професійні керівники тут на місці і я впевнений, що містяни будуть задоволені на початку опалювального сезону, ми до нього повертаємося, бо це такий рубікон, який демонструє спроможність місцевої влади та держави підготуватися відповідним чином,  — повідомив під час свого візиту до Чернігова Олексій Чернишов.   

Зазначимо, що з резервного фонду бюджету країни КП “Чернігівводоканал” має отримати 150 млн грн на першочергові роботи із відновлення своїх об’єктів, які зазнали пошкоджень та руйнувань, внаслідок воєнних дій. Один іх них і відвідав міністр.

Ще один об'єкт критичної інфраструктури, який став ціллю для мінометних та ракетних обстрілів рашистами  —  ТЕЦ. Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко провів Олексія Чернишова територією та потужностями цього теплогенеруючого підприємства, розповідаючи про пошкодження, підготовку до опалювального сезону та дії міської влади із повернення комплексу в управління містом.

Органи місцевого самоврядування вже запустили процес дострокового розірвання договору оренди із приватною фірмою і повернення ТЕЦ у власність та управління громади, що дасть можливість налагодити господарську діяльність в інтересах чернігівців, а ще, залучити державні та грантові кошти для відновлення цього підприємства.

    — Зараз йде процедура передачі майна і комісія працює над тим, аби розділити баланси. Що на балансі орендаря, а що на балансі цілісного майнового комплексу. Незважаючи на це, ми бачимо технічну проблематику і закон дозволяє нам на міську раду, як на балансоутримувача, купити необхідне обладнання: трансформатор ми можемо закупити, передавачі ми можемо закупити. Тобто, найважливіші проблемні вузли, — розповів очільник Чернігова.

Це обладнання необхідно придбати для того, аби забезпечити проходження опалювального сезону, усунувши пошкодження внаслідок обстрілів. Зважаючи на те, що до нього лише чотири місяці, робити це потрібно вже сьогодні.
 
Опалювальному сезону бути


Не дивлячись на процес повернення цього майнового комплексу у комунальне управління, Владислав Атрошенко вкотре наголосив на тому, що ТЕЦ здатна забезпечити своїх споживачів теплом у зимовий період. Наразі великі обсяги роботи необхідно виконати під час перевірки внутрішньобудинкових мереж та усуненню несправностей.

Господарів просять бути дома в день перевірок, про це повідомлятимуть чернігівців заздалегідь, мінімум за 10 днів. Відповідну інформацію оприлюднюватимуть на сайті Чернігівської міської ради та на сторінках у соцмережах.
 
Місто сподівається на підтримку

Чернігівська ТЕЦ має накопичені роками борги, які формувалися внаслідок різниці в тарифах та збитків, які несло підприємство. І зараз місто, повертаючи його в своє управління, потребує підтримки держави, повідомив Олексію Чернишову Владислав Атрошенко.

    — Користуючись нагодою, я сподіваюсь на підтримку профільного міністерства, міністерства фінансів.  Сьогодні баланс фінансовий такий, що підприємство має заборгованість близько 600 млн перед НАК "Нафтогаз", крім того, підприємство-орендар “Технова” програло суди, де  буде списано 350 млнгрн незаконно нарахованих за електроенергію, 95 млн грн незаконно нарахованих за тепло. Це все ляже на ці збитки, які вже наступне підприємство  буде вести. Крім того, є величезна дебіторка і, скажімо, за законом вона в судовому процесі буде вирішуватися вже з орендарем.

    Приблизно ми маємо боргів цього підприємства під мільярд гривень і ремонтних робіт скажімо від 50-100 млн для того, щоб почати опалювальний сезон. В принципі, в бюджеті ці кошти є, але в  подальшому я просто прошу підтримку вашої, — звернувся до міністра Владислав Атрошенко.

Стосується це звернення і боргів підприємства перед НАК "Нафтогаз".

    — Користуючись нагодою, я хочу потиснути руку за дійсно нормальну співпрацю. Профільне міністерство підставило плече і ми фахово підійшли до певних проблем, і Олексій Михайлович вже зазначав, виділена допомога  на “Чернігівводоканал”. Ну і сьогодні ми дякуємо за ту допомогу, яку ви передаєте місту, я сподіваюсь що це не остання, — подякував Владислав Атрошенко

    Прес-служба Чернігівської міської ради
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини