Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 21:09:27

Чаус прокоментував інформацію про конфлікт з Атрошенком

02.06.2022   18:31Агенцiя

Точно немає ніякого конфлікту та взагалі жодних протиріч з міським головою Чернігова Владиславом Атрошенком та не розуміє, чому команда мера штучно “роздуває” цю ситуацію.

Про це заявив начальник Чернігівської ОВА в інтерв’ю чернігівським медіа.

Так він прокоментував ситуацію, яка останнім часом склалася навколо їх стосунків з мером. Зокрема, поїздку Атрошенка до швейцарського Давосу, ідею якої В’ячеслав Чаус не підтримав, мовляв, нині найголовніше – працювати на місці і екстрено розгрібати місцеві проблеми. Натомість порекомендував очільнику Чернігова взяти участь в економічному форумі онлайн, як це роблять останні місяці керівники українських міст. Після цього в інтернеті з’явилися публікації, в яких представники Чернігівської міськради розкритикували голову ОВА.

"Я не бачу ніяких протиріч з міським головою. В мене точно немає з Владиславом Атрошенком конфлікту. У нас в усіх є конфлікт між державами і я частина однієї із сторін і готовий битися до кінця. А зараз, вважаю, точно не треба конфліктувати один з одним. Я жодного коментаря не давав стосовно Давосу, прочитав про військкомат (інформація про те, що заступників міського голови і секретаря викликали до військкомату нібито за вказівкою ОВА, — ред.), потім ще про щось. Скажу за Давос. Старий анекдот. Два ковбоя стоять. Третій їде. Один і питає – «це хто»? Це Невловимий Джо. А чому невловимий, бо його ніхто спіймати не може? Ні, бо він нікому не треба. При всій повазі до Владислава Анатолійовича, якщо була б дійсно якась мета, щоб він не виїхав до Давосу, то він би не виїхав. Там була картинка інша. Вони звернулися за погодженням. Погодження це відрядження не вимагало. При чому секретар мера писав, щоб терміново дали зворотній зв’язок. Я свою позицію висловив. Але це точно не конфліктна позиція. Чи в нас дітей в підвалах нема вже в Чернігові? Живуть ще в підвалах. Чи в нас все добре зі школами? Ні. Чи є розуміння з транспортом? Ні. Я вважаю, що участь в цьому заході можна було взяти онлайн. Я про це і написав. Там нема слова заборонити. Там є слово не погоджено. Тому що вони дуже хотіли відповідь. Для чого? Я не знаю", – сказав В’ячеслав Чаус.

Щодо причини, чому команда міського голови та сам він нібито навмисно “роздуває” конфлікт, начальник ОВА відповів, що не знає, навіщо йому радять це робити. Та додав, що щиро вважає Атрошенка досвідченим політиком та розумним керівником.

“Я вважаю Владислава Анатолійовича, по-перше, досвідченим політиком. Я це щиро говорю. Я його вважаю розумним керівником. Чому команда так робить? Я вважаю, що треба займатись розвитком міста, в першу чергу. Є ж багато проблем. Я думаю, що ми маємо бути єдиною командою в розвитку міста. В нього є також партійний проєкт, ще діючий. Він же його не закрив... Я вважаю, що тут спільно треба розбудувати область. Чому йому радять так робити? Я не знаю. Я вважаю, що треба дивитися на свої дії і на свої обов’язки. Люди кажуть — в чужому оці бачать порошинку, а в своєму й ломаки не бачать... Треба все ж таки дивитися на своє поле діяльності. Чим більше ми будемо робити спільного для міста і для області... Це ж синергія. Ми об’єдналися й зробили багато корисного для всіх. Навіщо так все роздувається в такий спосіб? Я не знаю. Мабуть, краще спитати у мера та його команди. Але я точно не за те, щоб ми тут конфліктували, воювали. В нас є спільний ворог, точніше два — Російська Федерація та Республіка Білорусь. В нас є війна і в цій війні ми маємо перемогти. Якщо ми будемо сваритися між собою, то ми стаємо слабкими, всі сторони... Відповідно перемоги досягати стане дуже-дуже важко”.

Нагадаємо, В’ячеслав Чаус не погодив відрядження Атрошенка до Давоса для участі у заходах фонду Віктора Пінчука. Зрештою, Атрошенко поїхав за кордон, отримавши дозвіл від обласного військового комісара. А наступного дня після виходу статті виклик до військкомату отримали секретар міськради та заступники міського голови.

Суспільне Чернігів

 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини