Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:48:13

Корбан вважає, що північний кордон варто убезпечити посиленими заходами

31.05.2022   08:27Агенцiя

Екс-кандидат у депутат по 205-му округу у 2015, а нині керівник штабу оборони Дніпра Геннадій Корбан закликав Чернігів, а також Київ, Суми та Харків готувати посилену ешелоновану оборону.

За його словами, росія може атакувати північні кордони України у відповідь, коли наша держава розпочне контрнаступ на півдні. Про це він написав допис у фейсбуці на власній сторінці.

Також він вважає, що існує ризик ударів надзвуковими ракетами "Кінжал". Він зазначив у коментарі виданню «Обозреватель», що загроза вторгнення у Київській, Чернігівській, Сумській та Харківській областях нікуди не зникла.

"У той момент, коли Збройні сили України почнуть контрнаступ на півдні країни, росіяни можуть відповісти "кинджальними ударами" з півночі", - сказав Корбан.

До цього необхідно підготуватися, вважає політик.

Він коментує: за зміцнення кордонів на півночі відповідає місцева влада та адміністрації.

"Мені ж ніхто не вказує, де рити окопи і що конкретно потрібно робити, щоб зміцнюватися, але ж ми все це робимо», - при цьому Геннадій Корбан чомусь переконаний, що керівники північних областей нічого не роблять для будівництва рубежів і фортифікації, хоча не наводить жодного доказу своїх тверджень, - «Вони роблять мости, дороги присипають, а потрібно копати оборонні споруди. Встигнемо ще з мостами», – заявив він.

Корбан зазначив, що нинішні ініціативи місцевої влади важливі, проте війна "нікуди не поділася". За його словами, зараз слід створювати професійні рубежі, узгоджені із Генеральним штабом ЗСУ.

"Потрібно займати висоти та пристрілюватися", - вважає він.

Тим часом, у білорусі усі прикордонні з Україною райони у кількох областях там, де безпосередньо межують з кордоном - заборонені для відвідувань. Це стосується як лісів, так і річок.

На практиці це рішення забороняє наближення до прикордонних ділянок Дніпра та Сожа на відстань від кількох сотень метрів до кількох кілометрів.

Заборона відвідування смуги в Хойникському районі Гомельської області виглядає досить дивно, тому що весь держкордон у цьому районі знаходиться на території закритого Поліського радіаційного заповідника.

Таким чином, південний схід Гомельської області стали найзакритішими територіями білорусі.

Окрім того, у прикордонному Жлобинському районі Гомельської області з 28 червня по 16 липня планується вперше провести військові збори військовозобов'язаних до територіальних військ, інформує білоруське опозиційне видання «Гомельські Флагшток».

"У цей період відпрацьовуватимуться питання організації охорони та оборони об'єктів територіальної оборони, виконання заходів військового стану, а також боротьби з диверсійно-розвідувальними групами", - розповів місцевий одіозний комісар Кривоносов.

З 22 червня до 1 липня також анонсовані навчання військових комісаріатів та ЗС РБ на території всієї Гомельської області, чисельність залучених до навчань сил не називається.

Час Чернігівський

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини