Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 14:29:31

Звернення голови Чернігівської ОВА В’ячеслава Чауса з нагоди Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

08.05.2022   09:43Агенцiя

Рідна нескорена Чернігівщино, вельмишановні ветерани Другої світової війни, воїни АТО/ООС та російсько-української війни! Шановні волонтери, рятувальники, медики, працівники критичної інфраструктури і всі, хто мужньо переживає сьогоднішній день!

Цьогорічні історичні дати всі ми переосмислюємо з глибоким трагізмом та незламною вірою. Дні пам’яті та примирення; перемоги над нацизмом у Другій світовій війні — привід для чергового звернення до уроків минулого.

Друга світова війна — найбільш кривава сторінка історії. Сторінка, яку стерти з пам’яті неможливо, як неможливо повернути тих, кого навічно забрали ігрища двох антилюдських режимів: нацистського та радянського.

Роль України у завершенні цього кровопролиття важко переоцінити. Так само, як й значимість усіх інших країн, що стали в бій за своє право на існування, за свою свободу.
Перемога над нацизмом у Другій світовій війні — це титанічна праця сотень народів, де нема виняткового місця для жодної держави.
На жаль, сьогодні українці знову змушенні класти життя, аби відстояти незалежне майбутнє.

Тоді амбіції загарбників підігрів німий страх міжнародної спільноти. Сьогодні ж Європа може опиратися на вже здобутий досвід: агресора треба зупинити там, де він є уже зараз.

І тоді, і зараз воїнів живить сила рідної землі. І тоді, і зараз — лише до Перемоги!
До чесної, справжньої, безспірної Перемоги людей-героїв!



📷 знімок зробила жителька Ягідного Ольга Меняйло під час окупації

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.