Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 02:54:58

Василь Чепурний: 43-й ранок Широкої війни

07.04.2022   23:05Агенцiя

Уже звикаємо до мирних ранків на Чернігівщині, уже тягне до землі, бо ми хліборобська нація, на відміну від кочівництва окупантів, бо сьогодні - Благовіщення Богородиці, після свята якої вже можна чіпати землю.

Зв'язався з Миколою Черепом - засновником знаменитого Соколиного хутора біля Качанівки. Його доля милувала - нашестя обминуло: окупанти чотири рази пройшли через Парафіївку, але Петрушівку не зачепили. Зате разів 70 обстрілювали містечко Дмитрівку - для чого? Ніхто не може розгадати придуркуватих замислів російського воєнного безумства.
А у Голінці, Гайвороні, Терешисі та Рубанці росіяни натворили безчинств, там є вбиті і були полонені - навіть дітей забирали, як росіяни сказали, окопи копать. У Григорівці росіяни розстріляли фермера Миколу Бабіна. Уже багато прикладів російського наміру знищити українську економіку і українців, які мають економічну хватку.

А Микола Череп перед Широкою війною відкрив у Черкаському краєзнавчому музеї виставку своїх фотографій "Стежками Тараса від Чернігова до Черкас". І її треба буде побачити, бо українська культура і наш Тарас - то основа нашої самості, недарма у знищеній кацапами Бородянці вони розстрілювали не тільки українців, але й пам'ятник Тарасу Шевченку.

Колись російського соціолога Алєксанда Зінов'єва запитали чи залишилось щось у російському народі суто національне і він відповів:"Веками отработанная способность унижаться и унижать других, способность приспособояться к мнению других, способность угождать и требовать того же от других".

Ну, це ще м'яко сказано. Але зрозуміти оту глибинну злобу, яка прийшла в Україну зі справжньої Росії, без лакування всякими толстоєвськими, - важко. Бо нічим не можна виправдати нелюдські знущання навіть над тваринами, як у Бучі, де росіяни прибили лапи псу і живцем здирали з нього шкуру. З людьми поступали не краще...

Тим часом світ прокидається з думкою про Україну - навіть у Японії поліція випустила листівки ...українською мовою. Для біженців. Хоча, як на мене, дуже сумнівні оті біженці аж на японські острови. А з різних країн уже вислано 400 російських шпигунів, що звуться дипломатами. Все російське стало токсичним.

Генштаб повідомив про обстріли Харкова і Попасної, арешти проукраїнських активістів на ще окупованій Херсонщині, вивезення людей в ясир із Маріуполя і про збиті російські літак, крилату ракету та безпілотник. Тим часом не тільки на Білгородчині, але й на Брянщині росіяни ...копають окопи. Правильно роблять, бо то все українські землі, а хазяйновиті українці мають звичку завжди повертати собі своє.

...І ранок просвітив зранену українську землю, і прийшов сорок третій день Широкої війни. Я молився до Матері Божої в день благої звістки до Неї - молився за місто Її імені, за Маріуполь. Галілеянка, що така близька українцям, і не тільки іконами, але й образом своїм, вірю, молилася до Сина свого і за Маріуполь, і за всю Україну.

Джерело

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини