Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 12:51:45

Ніхто тут Росію не чекає: Атрошенко про ситуацію з можливим вторгненням

25.01.2022   11:20Агенцiя

Ніхто тут Росію не чекає з "караваєм та гармошками". Міський голова Чернігова Владислав Атрошенко на ранковій нараді прокоментував ймовірне вторгнення російських військ на територію України.

За його словами, хоча Росія й має технічну перевагу й теоретично можуть захопити нашу територію, застосовуючи високоточну зброю, але ж вони не знають, що робити далі.

"Регулярні війська у нас знаходяться в бойовій готовності краще ніж 6-7 років тому. Якщо мати на меті захоплення території, то тут перевага на боці Росії: застосування високоточної зброї до об'єктів інфраструктури та інше. Що далі — ніхто тут Росію не чекає з караваєм та гармошками. Ця технічна перевага, але як застосовувати її? Людей взяти та кудись розселити на території України? Це буде сприйняття росіян як німців у 40 роках минулого сторіччя", — сказав Атрошенко.

Чи варто нагнітати ситуацію, продовжив мер, відповіді нема ні в кого.

"Реально, якщо брати співвідношення сил армій в порівняння з 2014 роком, сьогодні ситуація змінилася на користь української армії. Чи є ще якійсь серйозні стримуючі аргументи для Росії — нема".

Атрошенко також прокоментував масові замінування навчальних закладів, які мали місце напередодні одразу у декількох містах України і в Чернігові зокрема.

"Створення хаосу — це помилкова тактика Росії. Наразі згадки про Росію вже викликають тошнотворну реакцію у людей. А це не те, чого вони очікують".

Та розповів про свій "найбільш ефективний алгоритм", як діяти всім далі:

"Я пропоную найбільш ефективний алгоритм: це працювати, розвивати економіку, збільшувати податкові відрахування, за рахунок яких посилювати українську армію. Тільки українська армія є стримуючим фактором для Путіна. Інших не існує. А перейматися не треба, це абсолютно нераціональні речі. За нами колективи, за нами сімї. Ну, давайте бігати коридорами та боятися Росії. Вони саме цього домагаються. Не треба нас лякати. "Ушки на макушке" тримаємо, але працюємо спокійно", — підсумував Атрошенко.

Суспільне.Чернігів

 

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.