Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:42:35

Атрошенко закликає уряд переглянути механізм компенсацій місцевим бюджетам різниці у тарифах на тепло

28.10.2021   10:00Агенцiя

Після зростання ціни на газ у кілька разів, щоби залишити тарифи на минулорічній позначці, Уряд ухвалив рішення покрити різницю вартості тарифів з міських бюджетів

З метою часткової компенсації цих витрат обіцяється повернення до міських бюджетів 4% від ПДФО (податку на доходи фізичних осіб). Оскільки всі міста України мають різний рівень економічного розвитку, то кількість повернутих до місцевих бюджетів коштів від ПДФО, у перерахунку на душу населення, буде сильно відрізнятися. Більш розвинені міста, такі як Київ, Дніпро, отримають більшу компенсацію від держави, а менш розвинені, такі як Чернігів – значно меншу. Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко публічно звернув увагу на те, що це є нелогічним і несправедливим. Про це він, зокрема, заявив на розширеній нараді в Чернігівській міській раді 26 жовтня.

Порівняння надходжень ПДФО:

Крім того, при такому підході до компенсації від держави більший її розмір отримають ті міста, середньодобова температура у яких на кілька градусів вища за середньодобову температуру Чернігова - найпівнічнішого міста в Україні. У Чернігові, як правило, опалювальний сезон розпочинається раніше ніж у більшості інших міст України, що тягне за собою додаткові витрати. Для того, щоб підтримувати необхідний температурний режим, нашому місту необхідно витрачати на це більше гігакалорій, ніж південним містам, а відповідно – витрачати на опалення більше коштів.

Чернігівський міський голова вже неодноразово акцентував увагу на цій кричущій несправедливості державного компенсаторного механізму. Який, фактично, забирає у Чернігова всі ресурси для розвитку та збільшує економічну прірву між нашим містом та значною частиною інших міст України обласного значення.

Він наполегливо закликає представників Уряду переглянути механізм компенсацій місцевим бюджетам і проводити компенсаторні заходи у відповідності до затрачених гігакалорій, а не у % до ПДФО. Такий механізм компенсацій, на переконання міського голови, буде чесним та справедливим. Адже тоді саме міста, які витрачають на опалення більше гігакалорій, отримають більше коштів у якості компенсації, а ті, які витрачають менше гігакалорій – менше.

На сьогодні ж маємо ситуацію, коли обіцяних коштів компенсації Чернігову буде явно недостатньо. Тому, якщо Уряд хоче, щоб міста не підвищували тарифи, йому треба думати про те, як компенсувати такі шалені фінансові навантаження, наголошує міський голова Чернігова.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини