Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 10:11:02

Форум медійників Чернігівщини: хто переміг у конкурсі "Медіа Че"?

12.06.2021   11:20Агенцiя

11 червня, в обласному художньому музеї імені Григорія Галагана відбувся традиційний обласний форум медійників Чернігівщини, приурочений до нещодавнього Дня журналіста.

Голова Чернігівської ОДА Анна Коваленко завітала на захід, де зібралися представники галузі медіа з усієї області, аби у форматі «off the record» поспілкуватися із місцевими журналістами.

— Це була безпрецедентна нагода віч-на-віч поговорити не лише про особисте, а й щодо роботи спільноти репортерів, блогерів та редакторів, зокрема про дефіцит гострих антикорупційних розслідувань, — підсумувала розмову Анна Коваленко.

Голова обласної державної адміністрації також вручила представникам медіа почесні відзнаки з нагоди Дня журналіста.

За сумлінну працю, високий професіоналізм та особистий внесок у розвиток інформаційного простору Чернігівщини Почесною грамотою обласної державної адміністрації нагороджено:

  • Лілію Духно, редактора радіо АТ НСТУ «Чернігівська  регіональна дирекція»;
  • Аліну Левочко, фахівця зі зв’язків з громадськістю та пресою Служби автомобільних доріг у Чернігівській області;
  • Ірину Осташко, головного редактора газети «Голос Чернігівщини. Челайн».

Подяку голови обласної державної адміністрації оголошено:

  • Олені Кузьменко, редактору газети «Вісті Сосниччини»;
  • Поліні Назаренко, журналістці менської газети «Наше слово»;
  • Валерії Шеремет, журналістці телеканалу «Дитинець».

Традиційно на форумі оголосили і результати авторитетного обласного конкурсу журналістських робіт «МедіаЧЕ». Його вже вшосте провели на Чернігівщині обласна організація НСЖУ, представництво Незалежної медіапрофспілки України, ГО «Асоціація регіональних ЗМІ» та Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОДА.

З-поміж 54 поданих робіт організатори обрали 12 фіналістів. У свою чергу, серед них переможців у чотирьох номінаціях визначило експертне журі, до якого увійшли досвідчені та знані в області журналісти та медіаексперти Надія Балінська (Дерев’янко), Наталія Бушай, Сергій Кириченко, Віра Курико, Сергій Народенко і Павло Пущенко. У номінації «Голос спільноти»  ж своє вирішальне слово традиційно сказала сама аудиторія.

Отже, переможцями конкурсу стали:

  • у номінації «Молодь Чернігівщини» — Дар’я Янушкевич за сюжет  «Пасажирка електрички врятувала життя чоловікові, у якого зупинилося серце: вони зустрілися у Ніжині»;
  • у номінації «Чернігівщина будується» — Юлія Кулик за сюжет «Настоятель Свято-Георгіївської церкви у Седневі самотужки почав збирати гроші на ремонт храму»;
  • у номінації «Чернігівщина екологічна» — Наталія Іващенко за матеріал «Парк голоценового періоду, або Як на Чернігівщині впроваджують унікальну ідеологію збереження природи»;
  • у номінації «Чернігівщина патріотична» — Наталія Рубей за матеріал «Війна і зблизила, і ледь не розлучила родину Шмагаїв з Корюківки. Історія однієї сім’ї»;
  • у номінації «Чернігівщина: Голос спільноти» — Наталія Найдюк за матеріал «Захисники монументалізму: як у Чернігові рятують унікальні мозаїки».

Дипломи фіналістів «МедіаЧе» також отримали Анастасія Лоза, Наталія Гоман та Ірина Синельник.

За творчі досягнення та активну позицію представники чернігівських медіа також отримали численні відзнаки Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, Національної спілки журналістів України, командувача військ ОК «Північ» Сухопутних військ Збройних Сил України та військового комісара Чернігівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівсьої облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

На Чернігівщині поліцейські вилучили незаконну зброю та вибухівку 09:34

В ході санкціонованого обшуку в господарстві мешканця одного з сіл Чернігівського району слідчі поліції Чернігівщини спільно з оперативниками регіонального Управління стратегічних розслідувань вилучили незаконну гладкоствольну зброю, ручну гранату із запалом до неї, запас тротилу та набоїв.

19 квітня у Чернігові День жалоби

19 квітня у Чернігові День жалоби 09:30

ДЕНЬ 786 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 786 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини