Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 20:33:33

Про реформи, виклики, можливості медіа: серйозна розмова з представниками центральних та місцевих ЗМІ

11.06.2021   20:13Агенцiя

10 червня у Києві пройшов Форум для представників центральних та регіональних медіа “Медіа-2021: реформи, виклики, можливості”. Захід спрямований на те, щоб саме регіональні локальні ЗМІ дізналися про реформи й діяльність влади в цілому з перших вуст. Взяли участь в ньому і представники чернігівських медіа.

Дві великі панельні дискусії були присвячені майбутньому місцевих медіа: законодавчі зміни, протидія дезінформації та захист прав журналістів та професійним викликам і як розвивати українські медіа в сучасних умовах не залишили нікого байдужими.

З вітальним словом відкрив Форум Олександр Корнієнко, голова політичної партії “Слуга Народу”, перший заступника голови депутатської фракції політичної партії “Слуга Народу”. Представники саме цієї політичної сили пообіцяли, що таки медійні площадки будуть мати щорічний характер.

Гостями першої панельної дискусії були Олександр Ткаченко, міністр культури та інформаційної політики, Микита Потураєв, голова Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики, Тетяна Циба, голова підкомітету з питань права громадян на інформацію Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та Поліна Лисенко, керівниця Центру протидії дезінформації при Раді національної безпеки й оборони України.

Власним баченням, як розвивати українські медіа в сучасних умовах поділилися Олександр Мартиненко, генеральний директор інформаційного агентства “Інтерфакс-Україна”, Тигран Мартиросян, журналіст, телеведучий “Україна 24”, консультант з інформаційного мовлення “Медіа Група Україна”, Сергій Щербина, головний редактор інформаційного агентства “РБК-Україна”, Олеся Бацман, головна редакторка інтернет-видання “ГОРДОН”, Марина Шашкова, редакторка відділу “Політика” журналу “Фокус” та Юлія Карпова, ведуча ранкового шоу “Наppy ранок” на радіо “Хіт FM”.

Найпершим питанням, яке обговорили на Форумі для представників центральних та регіональних медіа “Медіа-2021: реформи, виклики, можливості” був законопроект про медіа, який доволі жорстко обговорюють у журналістському середовищі.
Законопроєкт №2693-Д про медіа створює зрозумілі для всієї індустрії межі, яким чином вони можуть розвиватися в подальшому, заявив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко під час Форуму.
“Законопроєкт “Про медіа” об’єднує шість існуючих на сьогодні законів про інформаційні агентства, друковані засоби масової інформації, телебачення, радіомовлення тощо. Цей документ починає частково регулювати й інтернет, і споживання аудіовізуальної продукції. Він вперше дає розуміння того, яким чином регулятор може діяти щодо російської інформаційної агресії. Це новела, якої ніколи не було”, – сказав Олександр Ткаченко.

У ході Форуму також відбулася пресконференція на тему “Два роки реформ”, яку провели Олександр Корнієнко, голова політичної партії “Слуга Народу”, перший заступник голови депутатської фракції політичної партії “Слуга Народу”. Давид Арахамія, голова Політичної ради партії “Слуга Народу”, голова депутатської фракції партії “Слуга Народу” у Верховній Раді таОлександр Завітневич, голова Національної ради громад партії “Слуга Народу” і презентація чатбота для ЗМІ “Інформаторка”.
Було проінформовано журналістів, що Партія “Слуга Народу” проведе аудит програм розвитку регіонів, які презентували осередки перед місцевими виборами. Про це заявив голова Політради партії та очільник фракції “Слуга Народу” Давид Арахамія. За його словами, це дозволить оцінити реальну роботу місцевих осередків.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини