Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:57:47

Чернігівщина активізує співпрацю з Туреччиною

02.06.2021   15:22Агенцiя

Минулого тижня на Чернігівщині з ознайомчим візитом перебувала делегація Посольства Турецької Республіки в Україні. Одна із цілей візиту – активізація економічної співпраці та міжрегіональне співробітництво. Під час зустрічі в Чернігівській обласній раді гостям із Туреччини презентували концепцію розвитку Чернігівської області.

Надзвичайний і Повноважний Посол Турецької Республіки в Україні Ягмур Ахмет Гюльдере, радник з питань освіти Посольства Турецької Республіки в Україні Уміт Їлдиз, другий Секретар Посольства Турецької Республіки в Україні Айше Айдогдзу 28 травня зустрілись із головою обласної ради Олени Дмитренко та представниками депутатського корпусу.

Концепцію розвитку Чернігівської області презентував Дмитро Іванов голова постійної комісії обласної ради з питань економічного розвитку, інвестиційної діяльності та здійснення державної регуляторної політики, голова фракції «Слуга Народу».

Зокрема, була представлені переваги регіону для інвестицій та бізнесу: транспортна інфраструктура (яка останні 2 роки активно розвивається, у тому числі завдяки президентській програмі «Велике будівництво»), вдале розташування області для досягнення морських портів та логістичних хабів.

Додатково наголошено на можливості для створення підприємств з видобутку і переробки ресурсів: торфу (розвідані запаси в області сягають 200 мільйонів тон, що еквівалентно 1 трильйону метрів кубічних природного газу), фосфоритів, бішофітів (важливий компонент у хімічній та металургійній промисловості), скляних пісків (найкращої в Європі якості); крейда (вистачить для виробництва 1 мільярда тон цементу).

«Особливий акцент на тому, що добута на Чернігівщині сировина має не просто вивозитись, а створювати тут додаткову вартість. Тобто, технологічні процеси обробки сировини чи матеріалів у готову чи напівготову продукцію мають бути також на Чернігівщині. До речі, в області вже є підприємства, які збудовані за рахунок іноземних інвестицій, які видобувають сировину і частково її переробляють, – наголосив Дмитро Іванов, – На мою думку, результатом сьогоднішнього візиту можуть бути інвестиції турецьких компаній у галузь видобування, створення спільних підприємств, а також участь у приватизації державного та комунального майна для подальшої модернізації виробництв».

Як відомо, зовнішньоторговельний оборот товарами підприємств Чернігівщини та Туреччини торік склав 38,2 мільйонів доларів США. На разі Чернігівська область зацікавлена в поглибленні співпраці з турецькими партнерами та реалізації спільних проєктів, в тому числі на умовах державно-приватного партнерства.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини