Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 15:57:54

Перед початком роботи четвертої сесії облради восьмого скликання відбулися засідання постійних комісій

20.04.2021   17:06Агенцiя

Депутати проаналізували питання порядку пленарного засідання, які стосуються бюджетної сфери, управління та розпорядження комунальною власністю, використання лісових ресурсів, природно-заповідного фонду області.

Народні обранці ознайомилися зі змінами до низки обласних програм та численними зверненнями своїх колег стосовно суспільно-політичних та нагальних питань.
Роз'яснення до проєктів рішень надали розробники, фахівці управлінь та Департаментів облдержадміністрації. Розглянувши питання чергової сесії, профільні комісії погодили їх внесення на розгляд четвертої сесії обласної ради.

Крім питань порядку денного четвертої сесії обласної ради депутати розглянули планові питання профільних комісій, зокрема постійною комісією з питань бюджету та фінансів опрацьовано звіт про виконання головного фінансового документа області та інші кошторисні питання.

Постійна комісія обласної ради з питань управління та розпорядження об'єктами комунальної власності ознайомилася з результатами фінансово-господарської діяльності комунальних підприємств, питаннями надання дозволів, а також розглянула Положення про порядок відчуження та списання майна, що є спільною власністю територіальних громад сіл, селищ, міст Чернігівської області, у новій редакції.

Сьогодні, 20 квітня, крім питань порядку денного депутати постійної комісія з питань агропромислового комплексу, екології, природокористування та земельних відносин розглянули листа Громадської спілки «Асамблея аграрних палат України» ASSEMBLY OF AGRARIAN CHAMBERS OF UKRAINE, ознайомилися зі станом виконання рішення обласної ради від 4 квітня 2019 року №19-17/VII «Про погодження надання спеціального дозволу на користування надрами з метою видобування кварцових пісків родовища «Вершини» товариству з обмеженою відповідальністю «Сенд Індастрі». Народні обранці обговорили та підтримали Звернення територіальних громад області та трудових колективів державних лісгоспів щодо політики Уряду стосовно укрупнення державних лісгоспів і ліквідації при цьому деяких державних лісових підприємств, а також Звернення до Голови Верховної Ради України Разумкова Д.О. щодо підтримки молочної галузі країни.

Члени постійної комісії з питань регламенту, депутатської етики, законності та запобігання корупції зокрема ознайомилися зі змістом Антикорупційної програми Чернігівської обласної ради на 2021-2022 роки. Депутати профільної комісії обговорили засади загальної відомчої політики щодо запобігання і протидії корупції, заходи з їх реалізації у діяльності Чернігівської обласної ради та погодили відповідний проєкт рішення.

Депутати постійної комісії з питань охорони здоров'я, соціального захисту населення та у справах учасників АТО обговорили низку медичних та соціальних питань, листи і звернення, що надійшли на розгляд, ознайомилися із тарифами на платні послуги, які представили обласні лікувальні заклади.

За результатами засідань були прийняті відповідні пропозиції та рекомендації.

Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини