Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 07:37:45

Обговоренно проблеми та здобутки Новгород-Сіверщини

19.03.2021   16:17Агенцiя

18 березня в облдержадміністрації відбулася нарада з керівниками територіальних громад Новгород-Сіверського району.

Участь у нараді взяли голова Чернігівської ОДА Анна Коваленко, перша заступниця голови ОДА Олена Бойко. Участь у зустрічі взяли заступник голови облради Дмитро Блауш та голова постійної комісії з питань економічного розвитку, інвестиційної діяльності та здійснення державної регуляторної політики Дмитро Іванов.

Новгород-Сіверський район, утворений торік Постановою Верховної Ради України № 807-IХ, об'єднав 222 населених пункти, в їх числі Новгород-Сіверська та Семенівська міські громади, Коропська та Понорницька селищні громади.

Під час зустрічі очільниця області представила присутнім Олену Бойко, яка буде опікуватися саме Новгород-Сіверським районом. Анна Коваленко зазначила, що наразі захист прикордонних територій та їх розвиток є одним з головних завдань облдержадміністрації.

Олена Бойко розповіла про позитивні приклади реалізації цього проєкту в окремих старостинських округах чотирьох громад, які розробили карти земель і, таким чином, в майбутньому зможуть контролювати як надходження податків, так і виконання зобов’язань власників та орендарів. На її думку, досвід проведення інвентаризації земель у цих громадах в подальшому може буде поширений на всю територію області.

Обговорюючи проблемні питання, які виникають у громадах в процесі реалізації реформи адміністративно-територіального устрою, стосовно джерел наповнення місцевих бюджетів, сплати податків, орендної плати, розвитку інфраструктури, передачі комунальної власності, реорганізації лісгоспів, Дмитро Блауш подякував керівництву облдержадміністрації за створення комунікаційного майданчика. Під час зустрічі заступник голови обласної ради зініціював проведення виїзної наради з можливістю напрацювання інструментів для вирішення порушених тем очільників новостворених районів спільно з представниками державних служб та обласних управлінь.

Інформуючи посадовців про запровадження Е-інформування органів місцевого самоврядування, заступник начальника Головного управління ДПС в області Руслан Погрібний розповів, що сервіс дозволяє дізнаватися інформацію про підприємства, які сплачують податки та збори до місцевого бюджету. Крім того, Руслан Погрібний надав детальні роз'яснення щодо процедури стягнення задекларованих боргів з агрокомпаній та інші питання, які хвилювали присутніх.

Характеризуючи функціонування підрозділів місцевої пожежної охорони в територіальних громадах, перший заступник начальника Управління державної служби України з надзвичайних ситуацій в області Дмитро Бескостий повідомив, що в Новгород-Сіверському районі пожежною охороною опікуються 17 рятувальних підрозділів із 80, що діють в області.

Торік на Чернігівщині виникло 2740 пожеж, з них на території Новгород-Сіверського району сталося 193. Тому для оперативного реагування у громадах вищезазначеного району необхідно створити ще 5 підрозділів. Очільники громад відзначили роботу місцевих підрозділів служби з надзвичайних ситуацій та подякували Дмитру Бескостному за оперативність його підлеглих.

Під час обговорення земельних питань начальник Управління землеустрою та охорони земель Головного управління Держгеокадастру в області Ігор Пузан повідомив, що земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності, які розташовані в Новгород-Сіверському районі, передані у комунальну власність територіальних громад загальною площею 22,1 тис.га. Загалом по області передано 127,6 тис.га землі.

У контексті діалогу представники Новгород-Сіверського району виявили зацікавленість до експерименту щодо інвентаризації земель та пошуку резервних можливостей наповнення бюджетів, який проводять фахівці Департаменту розвитку економіки та сільського господарства облдержадміністрації.

В свою чергу, начальник Управління капітального будівництва облдержадміністрації Богдан Кривенко та начальник Служби у справах  доріг в  області Роман Сміяненко поінформували присутніх, що загальна протяжність доріг району становить 631,4 км та озвучили суму запланованих коштів на роботи із відновлення та ремонту доріг у північному районі Чернігівщини, які будуть проводитися у поточному році, в обсязі 126,2 млн грн. За словами виступаючих очільників, враховуючи усі нарікання на якість доріг, вводять більш жорсткі вимоги до учасників тендерів на виконання будівельних та ремонтних робіт.

За словами представників громад, такі зустрічі корисні, адже вони проходять у вигляді діалогу, озвучуються актуальні питання у присутності керівництва області, що пришвидшує їх вирішення.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини