Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 23:25:52

Звернення голови Чернігівської обласної державної адміністрації Анни Коваленко

31.12.2020   13:42Агенцiя

На мою адресу надійшов лист від керівників п’яти депутатських фракцій Чернігівської обласної ради.


У цьому листі  представники фракції заявляють, що перше засідання чернігівської обласної ради пройшло з порушеннями процедури припинення повноваження діючої лічильної комісії та з грубим порушенням таємниці голосування. Ці звинувачення є вкрай серйозними та можуть поставити під сумнів легітимність усіх рішень обласної ради.

Обласна рада є органом, який представляє спільні інтереси виборців. І ситуація, при якій фактично половина депутатів облради усунена від прийняття рішень, є порушенням основного демократичного принципу представництва народу в органах влади.

У цьому році ми досягли важливих успіхів у децентралізації. Та слід враховувати, що одним із вагомих ризиків децентралізації є захоплення місцевої влади олігархічними та клептократичними колами. З метою запобігання цьому ризику представникам виконавчої влади слід приділяти особливу увагу суворому дотриманню демократичних принципів в діяльності органів місцевого самоврядування.

Я вважаю, що ситуація, яка склалась у Чернігівській обласній раді, може привести до політичної кризи і як наслідок — до погіршення соціально-економічної ситуації в регіоні.

Я запрошую тих депутатів, які відповідальні перед своїми виборцями до відкритого діалогу. Обласна державна адміністрація готова стати комунікативним майданчиком для вирішення питання налагодження роботи обласної ради.

Запрошую керівників фракцій обласної ради провести зустріч четвертого січня для конструктивного прозорого діалогу.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.