Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:27:25

У чернігівських лікарнях збільшили технічну можливість надавати кисневу терапію

15.12.2020   21:16Агенцiя

У Чернігові працюють над поступовим збільшенням кількості кисневих концентраторів та кисневих точок, які необхідні при лікуванні хворих на коронавірусну інфекцію.

За попередній тиждень для міських лікарень було придбано 30 концентраторів, додатково підключили 26 стаціонарних точок. Наразі забезпеченість міських лікарень кисневою підтримкою складає 52,2% від загальної кількості ліжок. Тобто тепер доступ до кисню одночасно можна забезпечити для 226 хворих. До цього було 150 таких ліжок. Загалом у міських лікарнях є 84 стаціонарні точки (раніше було 58) та 142 точки, які йдуть через концентратори (раніше було 92).

Про це повідомила заступниця начальника управління охорони здоров’я Чернігівської міської ради Ольга Малець сьогодні, 15 грудня, на щотижневій розширеній нараді в міській раді.

Загалом МОЗ України поставлене завдання забезпечити, щоб 80% ліжок у лікарнях були підключені до кисню. Це завдання у місті поступово вирішується: орієнтовно до 22 грудня очікується поставка ще 10 концентраторів. Крім того, за кошти державної субвенції планується закупити кріоциліндри та кисневі станції. Наразі до лютого 2021 року вже розроблений поетапний графік щодо забезпечення підключення ліжок до кисню.

За словами Ольги Малець, по Чернігову загалом за весь час у міських лікарнях зареєстровано 5648 випадків захворювання на Covid-19. Наразі активно хворіє 2851 людина, одужали 2686 осіб. Темпи приросту активних хворих за 14 днів наразі складають у середньому +0,67%, темпи приросту тих, хто одужав - +1,67%. Тобто кількість одужань нарешті стала рости хоч трохи швидше за кількість нових випадків захворювання - і це позитивний сигнал.

Наразі у стаціонарах міських лікарень перебуває 236 ковідних хворих (54,9%), серед них з вже встановленим діагнозом Covid-19 – 158 пацієнтів.  На кисневій підтримці перебуває 110 хворих, на ШВЛ-апаратах – 7 осіб. Загалом 50% хворих, які перебувають  у «ковідних» відділеннях міських лікарень, потребують кисневої підтримки.

Щодо очікуваної вакцинації проти Covid-19 керівниця міського управління охорони здоров’я повідомила наступне. За інформацією, повідомленою МОЗ, старт вакцинації населення України від Covid-19 планується на кінець першого кварталу 2021 року. Очікується, що спочатку надійде 8 млн доз для вакцинації 4 млн українців, оскільки вона проводиться двократно. Потім, орієнтовно в червні, за кошти державного бюджету буде закуплено ще 20 млн доз для продовження вакцинації. Першими вакцинуватимуть медичних працівників, поліцейських, освітян, людей 60+, які перебувають у геріатричних пансіонатах, військовослужбовців, далі - інші категорії за факторами ризику.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко зазначив, що в місті вже значно більша кількість людей розуміє: що Covid-19 – це серйозна хвороба. Більше носять маски і бережуться. Разом з тим, він учергове наголосив на важливості інформування чернігівців щодо тяжкості проходження захворювання й того, як діями кожного можна зменшити ризики розповсюдження цієї інфекції.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини