Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 04:21:19

Новгород-Сіверська районна рада: відбулося перше пленарне засідання

11.12.2020   15:35Агенцiя

На сесію зареєструвалося 37 депутатів із 38.

Депутатський корпус Новгород-Сіверської районної ради Чернігівської області налічує представників Новгород-Сіверщини, Коропщини, Семенівщини та Сосниччини.

Першим питанням порядку денного розглянули інформацію голови районної територіальної виборчої комісії з виборів депутатів районної ради 8 скликання та факт початку повноважень депутатів Новгород-Сіверської районної ради Чернігівської області восьмого скликання в єдиному багатомандатному виборчому окрузі.

Для ведення сесії обрали тимчасову президію у складі трьох чоловік з числа депутатів – представників партій, які набрали найбільшу кількість голосів на виборах: Федюк Тетяна Михайлівна – Політична партія «Рідний дім»; Жук Василь Миколайович – Політична партія «Слуга народу»; Романчук Станіслав Володимирович – Політична партія «Наш край».

Для підрахунку голосів під час таємного голосування обрали лічильну комісію: Редкач Сергій Олександрович – Політична партія "Рідний дім"; Нестеренко Тетяна Миколаївна – Політична партія "Слуга народу"; Трегуб Ігор Валерійович – Політична партія "Наш край"; Казора Іван Іванович – Політична партія "Опозиційна платформа – За життя"; Корицька Людмила Віталіївна – Політична партія "За майбутнє»."

Після розгляду всіх необхідних процедурних питань приступили до висування кандидатур на посаду голови районної ради. Депутат Кобизський Павло висунув кандидатуру депутата Романа Падалки (Політична партія  «Слуга народу»), депутат Добарський Олександр – кандидатуру Ігоря Сичова (Політична партія «Європейська солідарність»). За результатами таємного голосування жоден з кандидатів не набрав необхідної кількості голосів. Після перерви відбулося повторне висування кандидатур. Депутат Кобизський Павло висунув кандидатуру Романа Падалки (Політична партія «Слуга народу»), депутат Пшеничний Олександр – кандидатуру Василя Малковича (Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина»), депутат Станіслав Романчук – кандидатуру Ігоря Сичова (Політична партія «Європейська солідарність»), проте депутат Ігор Сичов взяв самовідвід.

Після обговорення кандидатур, депутати приступили до таємного голосування, за результатами якого головою Новгород-Сіверської районної ради Чернігівської області обрано Падалку Романа Вікторовича з Новгорода-Сіверського від Політичної партії «Слуга народу».

Голова районної ради запропонував на посаду свого заступника Бондаренка Володимира Мироновича з Коропщини від Політичної партії «Рідний дім», якого депутати шляхом таємного голосування підтримали.

Після перерви та узгодження необхідних проєктів рішень, депутати присвоїли новообраному голові 7 ранг посадової особи місцевого самоврядування та визначили умови оплати праці голові та заступнику голови районної ради.

На сьогоднішньому пленарному засіданні було оголошено про створення в Новгород-Сіверській районній раді фракції політичної партії Всеукраїнського об’єднання  «Батьківщина» у складі 4 депутатів, голова фракції Малкович Василь Васильович.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.