Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 20:48:01

Владислав Атрошенко: Як міський голова я маю зобов’язання тільки перед виборцями

28.10.2020   10:17Агенцiя

Будемо відпрацьовувати всі разом, - з таких слів чернігівський міський голова Владислав Атрошенко почав першу після виборів і свого обрання на другий термін щотижневу розширену нараду в Чернігівській міській раді.

- Хочу в першу чергу подякувати всім чернігівцям, які виконали свій громадянський обов’язок і прийшли на вибори. Дякую всім, хто довірив мені як міському голові та нашій команді працювати наступні 5 років. Я розумію, що в умовах ковіду кожна людина йшла на вибори, в принципі, з ризиком для здоров’я. Це дорогого стоїть.

Також він сформулював основні позиції та принципи подальшої роботи і дав першочергові доручення.

Щодо забезпечення голосування:

- Доручення: об’їхати й повністю вивчити питання з організацією голосування. Наприклад, я голосував у 16 школі. Там стояло 5 кабінок – а збоку ще абсолютно спокійно можна було поставити три додаткових. Як керівник я бачу, що це можна допрацювати. Тобто по всіх дільницях потрібно ті моменти, які на наступний період пришвидшили би голосування, зменшили би ризики та черги – виписати. Ми все проаналізуємо, щоб можна було покращити на наступне голосування. Там де були черги – треба звернути увагу на роботу комісій, дослідити, чому вони виникали. Чи мале приміщення, чи багато людей прийшли одночасно, чи там були інші задачі (погасити явку, затримати людей, щоб вони розверталися й не голосували)? Я впевнений, що на 105 тисяч виборців, це в середньому 853 чоловіки на дільницю протягом дня (якщо розділити на 10 годин і хоча б 4 столи – це всього 20 чоловік за годину на стіл) - це абсолютно нормальний темп. Тому прохання, якщо є якісь організаційні речі – все підтягнуть.

Також хочу подякувати членам комісій за роботу. Я сподіваюся, що вони не будуть повторювати тих помилок, які умисно допускали окремі їхні колеги. Бажаю членам комісій всім без виключення - здоров’я, витримки і об’єктивно підрахувати голоси виборців.

Про обрання на другий термін:


- Якщо люди йшли за нас голосувати в ковід – це накладає на нас усіх додаткові зобов’язання перед ними. У мене це другий термін. «Прогуляти» – не в моїх правилах. Тож треба позмагатися вже з самим собою як попереднім міським головою. Країна скочується в прірву - і питання не тільки в ковіді, на жаль. Це несе ризики і в питаннях місцевих бюджетів, і в питаннях розвитку. Рішення щодо другого терміну я приймав важко, не одразу, і прийшов на другий термін працювати, розуміючи всі ризики країни. Буде важко. Тому нам треба максимально зосередитися на всіх наших задачах. Першочергові завдання будемо окремо ще з кожним підрозділом проговорювати, узагальнювати наше спільне бачення.

Про майбутні кадрові зміни:

- Якщо перший термін я більш обережно ставився до підлеглих, десь не завжди робив зауваження які треба було робити, то при другому терміні цих стримуючих факторів не буде. Одне зауваження, друге – і все. Принагідно повідомляю, що в нас буде зміна структури. Людей вона не дуже цікавить, їх цікавить ефективність - тому ми торкнемося цих питань у робочому порядку. Але керівників усіх комунальних підприємств, керівників жеків, усіх структурних підрозділів прошу уважно дослухатися до того що я сказав. Або ви сприймаєте мою логіку і ми працюємо однією командою, або будете працювати десь за межами міської ради. Це стосується кожного, в мене немає зобов’язань перед жодним з підлеглих – я зобов’язаний тільки перед виборцями.

Про партію, яку очолює:


- Нам треба змінити ставлення людей до партії, принаймні я мову веду за «Рідний дім». Я мрію про те, щоб через рік-два люди сказали, що вони не помилилися в своєму виборі. Тому тих, хто дуже швидко прийняв для себе технологічне рішення за допомогою партії «Рідний дім» пройти у відповідні ради, я би просив пам’ятати про цю задачу. І нам з першого дня потрібно буде займатися контролем роботи з виборцями наших депутатів на всіх рівнях.

Про політичну позицію:


- На сьогоднішній день я можу сказати, що мого ставлення до Президента України, до країни це голосування за міського голову абсолютно не змінило. У мене одна країна, один паспорт, і я особисто пов’язую майбутнє своє і своїх дітей з Україною. Є питання до команди обраного Президента або нема - вважаю, що ці речі потрібно вирішувати на виборчих дільницях. А зараз ми можемо або втрачати час, займаючись критикою, або на своїх посадах робити все для того, щоб наша країна хоча б не так стрімко летіла вниз в економічну прірву. Тому ні в які антипрезидентські коаліції я входити не збираюся. На сьогоднішній день підігрувати будь-яким силам, які розхитують і без того складну ситуацію в Україні, не буду.

У нас лишається проукраїнська позиція. І ми розуміємо, що знаходимося на кордоні з країною, яка буде в свій спосіб, неприйнятний в цивілізованому світі і для нас як українців, боротися за те, щоби військовий блок НАТО не просувався до її кордонів. Цей спосіб – підтримування нестабільності в Україні, при якій ми не можемо бути прийняті в НАТО.

При формуванні коаліції в обласній раді ця позиція буде одним із пріоритетів, про який нікому не треба забувати.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини