Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 19:33:00

Пресбрифінг голови Чернігівської ОДА Андрія Прокопенка. ВІДЕО

01.08.2020   10:41Агенцiя

Головні тези:

Маємо позитивну динаміку за кількістю тестувань - 38,56 на 100 тисяч населення (має бути не менше 24). Починаючи з березня, Чернігівський обласний лабораторний центр провів 17,8 тис. ПЛР-тестів. За червень-липень - понад 9,3 тисячі ІФА тестів.
Загалом - 27,1 тисячі тестів.
За кошти обласного бюджету закуплено 6720 ІФА тестів на суму 225 тис. грн, які розподілені по медзакладах.

Щодо фінансування заходів з протидії коронавірусу
Загалом з місцевих бюджетів Чернігівської області спрямовано 178,34 млн грн
Область достатньою мірою забезпечена обладнанням та розхідними матеріалами. Сформовано місячний запас засобів захисту для медперсоналу.

Як і було заплановано, до військових формувань відправлено 561 особу.
Чернігівщина стала першою областю, яка запровадила 100% ПЛР-тестування військовозобов’язаних на коронавірус. Завдяки цьому завчасно виявили чотирьох інфікованих і запобігли поширенню хвороби у військових частинах. Загалом протестовано близько 600 призовників.

Зважаючи на сплеск захворюваності, що спостерігається в останні дні на Чернігівщині, посилимо контроль за ситуацією і протиепідемічні заходи.

Реалізація програми Президента України «Велике будівництво»

Ритмічно продовжуємо будувати нові та реконструювати наявні об’єкти соціальної та спортивної інфраструктури. Це - 5 шкіл, 5 садочків, 5 стадіонів. Загалом на програму передбачено спрямувати 106 мільйонів гривень.

Один зі знакових об’єктів – Носівська школа № 5. Перша новозбудована школа, яка буде введена в експлуатацію, починаючи з 2012 року. Її почали будувати у 1989 році. Втім остаточно завершити вдалося лише у 2020-му, коли школу внесли до переліку об’єктів «Великого будівництва». Отже, з 1 вересня діти Носівки та району зможуть отримувати знання в новій сучасній школі.

⭐️ На початку тижня мав робочу зустріч з Президентом України. Доповів про виконання доручень за результатами поїздки Глави держави на Чернігівщину 10 червня. Обговорили також питання роботи правоохоронних органів.

Цього року збудуємо 21 лабораторію. З них 14 - вже на фінальній стадії і готуються до відкриття.
Ще одна – у Високому - отримує документи з ДАБІ та вводиться в експлуатацію в липні.
4 амбулаторії: у Салтиковій Дівиці, Кобижчі, Тростянці та Плисках - здаємо в експлуатацію у серпні.

Роботи на 9 об’єктах вийшли на завершальну стадію і відкриються у вересні.
⭐️ Новозбудовані амбулаторії сучасні, комфортні, збудовані з урахуванням вимог доступності та інклюзивності.
Оснащені усім необхідним обладнанням для діагностики та лікування пацієнтів. До кожної передбачено автомобіль «Renault Duster» для виїзду до тяжкохворих пацієнтів.

Дев’ять опорних лікарень області: Чернігівська обласна лікарня, Бахмацька, Бобровицька, Козелецька, Корюківська та Новгород-Сіверська районні лікарні, міські медзаклади Ніжина, Прилук та Чернігівська лікарня №2, є учасниками проєкту Президента України EMERGENCY. Окрім будівельних робіт, медзаклади забезпечимо сучасним високоточним обладнанням, що значно покращить діагностику та надання медпослуг пацієнтам. Роботи по всім об’єктам мають бути завершені в жовтні.

7️⃣ Ремонт автошляхів
У цьому році маємо амбітні плани відновлення доріг.
⭐️ Буде відремонтовано 300 км автошляхів.

Для порівняння: у 2019 році було відремонтовано близько 70 км доріг. У 2018 році близько 112 км доріг.

Вперше за останні 50 років ремонтується дорога Ніжин - Прилуки. Підрядник вже приступив до робіт у Прилуцькому районі - влаштовано близько 9 км вирівнюючого шару та розпочато ремонт двох мостів.

Буде реалізований 61 проєкт ремонтних робіт на дорогах загального користування місцевого значення та комунальних автошляхах. Загальна протяжність ділянок - близько 126 кілометрів. Роботи фінансуються коштом державного дорожнього фонду на суму 591 мільйон гривень.

Область поступово виходить на нормальний режим роботи. Про це свідчать як економічні показники, так і ринок праці.

Завдяки відкриттю нового бізнесу або розширення штату діючих компаній, вдалося забезпечити позитивний баланс з створення робочих місць - реальний приріст склав 1875 нових робочих місць.

Всі райони області розпочали жнивну компанію. Станом на 30 липня зі 100 тис. га або 41% прогнозованих площ зібрали понад 456 тис. тонн зерна. Середній показник урожайності ранніх зернових та зернобобових становить 45,2 ц/га, що на 0,8 ц/га більше за показник 2019 року.
Лідери з намолоту: Чернігівський, Прилуцький та Носівський райони. Тут вже намолотили 41,6 тис. тонн, 33,16 тис. тонн та 31,5 тис. тонн відповідно.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини