Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:25:16

Уряд визначив критерії для посилення карантину в регіонах

20.06.2020   09:01Агенцiя

Кабінет міністрів України встановив критерії для посилення протиепідемічних заходів у регіонах. Про це йдеться у постанові, опублікованій на «Урядовому порталі».

«На території регіонів із значним поширенням COVID-19 запроваджується посилення протиепідемічних заходів», — йдеться у документі.

Зазначається, що регіоном із значним поширенням COVID-19 вважається регіон, в якому наявна одна з таких ознак:
    завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, становить більш як 50 відсотків;
    середня кількість тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції та імуноферментного аналізу становить менше ніж 24 на 100 тис. населення протягом останніх семи днів;
    коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 становить більш як 11 відсотків (при цьому визначена формула для обчислення);
    показник динаміки зростання випадків інфікування COVID-19 становить більш як 10 відсотків, який обчислюватимуть також за визначеною формулою.

Повідомляється, що показник динаміки зростання випадків інфікування COVID-19 застосовуватиметься у разі реєстрації більш як 8 випадків на 100 тисяч населення сумарно за останні 7 днів.

Згідно з документом, у разі відповідності епідемічної ситуації в регіоні ознакам для посилення протиепідемічних заходів протягом 3 днів поспіль регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій збирається позачергово та приймає рішення про посилення протиепідемічних заходів з урахуванням результатів оцінки поточної епідемічної ситуації в регіоні.

«Регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в регіоні із значним поширенням COVID-19 кожних три дні аналізує епідемічну ситуацію в регіоні, розглядає питання посилення протиепідемічних заходів», — йдеться у документі.

Також зазначається, що рішення про посилення протиепідемічних заходів можна відмінити не раніше ніж через 7 днів з дня його прийняття з урахуванням результатів оцінки поточної епідемічної ситуації в регіоні.

У регіонах, в яких посилюються протиепідемічні заходи, можуть встановлюватися за поданням головного державного санітарного лікаря регіону особливості діяльності та обмеження щодо:
    проведення масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів;
    діяльності закладів, що надають послуги з розміщення;
    здійснення регулярних та нерегулярних пасажирських перевезень у міському, приміському, міжміському внутрішньообласному та міжобласному сполученні;
    перевезення пасажирів метрополітеном;
    відвідування закладів дошкільної освіти;
    роботи закладів фізичної культури і спорту, спортивних залів, фітнес-центрів, закладів культури;
    діяльності закладів харчування.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини