Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 15:40:56

Чернігівська міська рада прийняла політичне решення: медсестер у школах залишать

30.01.2020   16:56Агенцiя

30 січня, на засіданні 50-ї сесії Чернігівської міської ради 7-го скликання один із депутатів подав запит щодо чергування медичних сестер у школах міста.

- Зваживши всі «за» і «проти», ми залишаємо медичних сестер в штаті школи. Оскільки державою зняте відповідне фінансування, і на сьогодні медичні сестри виводяться поза штат управління охорони здоров’я, то ми змінюємо їх фінансування, - повідомив Владислав Атрошенко, Чернігівський міський голова.

За словами міського голови, у майбутньому медичні сестри, які працюватимуть у школах, будуть входити у штат управління освіти міської ради. Раніше зарплата їм виплачувалася за рахунок державної медичної субвенції. Але тепер, коли субвенція на них більше не розповсюджується, ці витрати ляжуть на міський бюджет.  Як відомо, освітня субвенція призначається державою тільки на зарплати педагогічних працівників, а весь технічний персонал шкіл утримується коштом територіальної громади. Аби залишити медсестер, з міського бюджету додатково необхідно буде спрямувати орієнтовно 3 млн грн.

Разом з тим, на думку Владислава Атрошенка, таке рішення більш політичне, ніж раціональне. Адже фактично шкільні медсестри реальної фахової медичної допомоги надавати не будуть, бо, зокрема, не мають права давати дитині жодні ліки.

- Це рішення буде прийняте, щоб не збурювати батьків та вчителів. Фактично для того, щоб директор і вчителі не відчували відповідальності, - зауважив він.

Міський голова нагадав, що в розвинених і більш заможних європейських країнах - до прикладу, в Німеччині чи Австрії - в школах медичних сестер немає. Вони вважають, що необхідність у цьому відсутня. Першу медичну допомогу учням у цих країнах надають або вчителі, або, за потреби, викликають «швидку», яка вже діє фахово.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини