Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 08:30:57

Знову перенесли відключення аналогового телебачення

14.12.2019   14:47Агенцiя

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення погодила перенесення терміну вимкнення аналогового мовлення в Україні на 30 червня 2020 року. Про це повідомляє пресслужба Нацради.

no comments

no comments

“12 грудня Національна рада погодила без зауважень проект постанови Кабінету Міністрів України „Про внесення зміни до Плану використання радіочастотного ресурсу України“, розроблений Адміністрацією Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України. Нею передбачено, що термін використання в Україні аналогового сигналу для окремих категорій мовників буде продовжено до 30 червня 2020 року”, — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до цієї дати використовуватимуть аналоговий стандарт ті мовники, що працюють на територіях, що межують з Російською Федерацією — на півночі країни і в Херсонській області, на лінії розмежування і тимчасово окупованих територіях, а також місцеві телерадіокомпанії, які досі не мають ліцензії на мовлення у цифрових мультиплексах.

“Регулятор очікує, що незабаром будуть прораховані ще вільні частоти для того, щоб охочі місцеві компанії до літа мали змогу перейти на мовлення у цифровому стандарті”, — цитує пресслужба відповідального секретаря Національної ради Олександра Ільяшенка.

Нагадаємо, з 1 вересня 2018 року на території України повністю вимкнено 1063 передавачі і 25 вимкнені частково — припинилось мовлення регіонального чи загальнонаціонального телеканалу. Водночас, у зоні Операції об’єднаних сил та на кордоні з Росією було збережено аналогове мовлення.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини