Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:04:36

Для економіки області взаємовідносини з Нідерландами важливі

20.11.2019   08:13Агенцiя

Очільник Чернігівської області Андрій Прокопенко провів робочу зустріч з представниками Посольства Королівства Нідерланди в Україні.

Перший секретар Посольства, керівник відділу з економічних питань Пані Катаріна Бюс привітала Андрія Прокопенка з призначенням на посаду та висловила сподівання на нові перспективні проєкти.

— Для економіки області взаємовідносини з Нідерландами важливі. Так, у 2018 році експорт товарів підприємств Чернігівщини до Нідерландів становив 68 млн дол. США, це +37% до попереднього року. В першу чергу, це зернові культури, насіння олійних рослин, текстиль та одяг. Ми готові поглиблювати як економічну співпрацю, так і партнерство в соціальних проєктах, — зазначив голова ОДА і подякував за допомогу у вже реалізованих ініціативах.

Андрій Прокопенко окреслив основні пріоритети роботи ОДА, зокрема, створення нових робочих місць та розвиток промисловості. Акцентував і на якісній підготовці професійних кадрів та антикорупційній складовій.

Особливу увагу керівник області звернув на відновлення текстильного кластеру. Це не лише розвиток існуючих виробництв, а й відкриття нових, як от вирощування та переробка льону.

Крім того, у планах — відкриття індустріального парку в Мені. Голова ОДА запевнив: область відкрита для інвесторів з Нідерландів.

Насамкінець Катаріна Бюс висловила сподівання, що надалі економічна співпраця поглиблюватиметься, в тому числі збільшиться товарообіг.

Для цього сторони домовились про приїзд делегації підприємців та потенційних інвесторів із Нідерландів уже наступного місяця.

Також у програмі візиту представників Посольства – зустрічі з організаціями, що відповідають за реалізацію в області двох проєктів за фінансової підтримки програми MATRA Посольства Нідерландів в Україні («Сприяння антикорупційній реформі на місцевому рівні в Україні» та «Індекс прогресу європейської економічної інтеграції: посилення підтримки громадянського суспільства у впровадженні проєвропейських економічних реформ в регіонах України»).

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини