Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 18:59:38

Погоджувальна рада затвердила порядок денний 44 сесії 7 скликання

20.08.2019   09:31Агенцiя

Погоджувальна рада затвердила порядок денний наступного сесійного засідання Чернігівської міської ради, яке заплановане на 29 серпня.

Це буде 44 сесія міської ради 7 скликання. На розгляд депутатів виноситься 27 питань. Проекти рішень у цих питаннях, підготовлені структурними підрозділами Чернігівської міської ради, є в загальному доступі в розділі «Публічна інформація» офіційного веб-порталу міськради.

Серед питань порядку денного – і проект рішення про не утворення районних у місті Чернігові рад на наступне та подальші каденції.

Під час засідання погоджувальної  ради чернігівський міський голова зауважив: питання щодо районних рад обговорюється з депутатами вже тривалий час і винесення його на сесію вже після завершення парламентських виборів є узгодженою позицією.

- Це політичне рішення і на сьогоднішній день жодної аргументації здорового глузду щодо продовження роботи районних рад не існує, - вважає міський голова.

Він нагадав, що днями з цього питання в Чернігівській міській раді відбулися громадські слухання, на яких докладно і компетентно розібрали всі його аспекти. Тепер рішення – за депутатами міської ради.  

Також на сесію виносяться взаємопов’язані питання щодо звільнення заступниці міського голови та зміну складу виконавчого комітету міської ради. Владислав Атрошенко зауважив, що Ольга Хоніч звільняється у зв’язку зі своїми сімейними обставинами і що він як міський голова вдячний їй за роботу. Разом з тим, залучати на цю посаду нову людину може бути недоцільно у зв’язку з вірогідністю дострокових місцевих виборів. Тому пропонується перерозподілити обов’язки між тими заступниками міського голови які залишаються, а склад виконкому зменшити до 9 осіб.

Окрім того, на прохання керівника однієї з депутатських фракцій міський голова докладно проінформував присутніх на погоджувальній раді про майбутнє будівництво школи-дитсадка на місці нинішньої школи №23. За словами міського голови, кошти на початок будівництва закладатимуться в міському бюджеті наступного року. Проєктується заклад на максимальну кількість дітей, яку чинні норми дозволяють на цій земельній ділянці. Роком завершення будівництва і відкриття закладу планово є 2023-й, але об’єктивно в цьому питанні прогноз зробити неможливо. Докладніше про все сказане мером щодо цього будівництва читайте в нашому наступному матеріалі.

Завершуючи засідання погоджувальної ради, міський голова побажав депутатам плідної роботи напередодні сесії. Засідання постійних депутатських комісій розпочинаються вже з завтрашнього дня. інформує пресслужба Чернігівської міської ради.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.