Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:40:16

Білоруська інтелігенція – за білоруську церкву

19.08.2019   17:59Агенцiя

Українсько-білоруська конференція міжнародного рівня відбулася у Чернігові, оскільки вдома у Білорусі вона відбутися не може, бо місцеві священики перебувають на катакомбному стані.

Як зазначили її учасники, будь-яка церква відділена від держави і опікується про рабів Божих. Імперська російська церква опікується зазвичай про рабів і про приріст території імперії. Тому Білорусь сьогодні знаходиться фактично у стані російського протекторату.

Інтерес України як держави - незалежна Білорусь і незалежна білоруська церква.

Знаково, що учасник конференції - священик Білоруської автокефальної православної Церкви був одним з перших настоятелів Української автокефальної православної Церкви у Чернігові.

На думку Андрія Міщенка українська держава всіляко мала піклуватися становленням БАПЦ. Наприклад, підтримати створення і діяльність духовної семінарії у Чернігові.

Проте, як зазначив релігієзнавець Олександр Саган, за всі роки незалежності Україною як державою штучно підтримувався Московський патріархат у першу чергу шляхом долучення цієї структури до матеріальної бази і передачею храмів навіть там, де не було жодних релігійних громад. Місцями з наївним сподіванням про надання Москвою автокефалії.

Щоб охарактеризувати цю релігійну організацію, релігієзнавець наводить простий факт. Маючи в рази кращу матеріальну базу і кількість парафій за ПЦУ, Московський патріархат збирає у 25 разів менше матеріальної допомоги українському війську на Сході. Як кажуть, цифри не брешуть і говорять самі за себе.

З Білоруської церквою у вже визнаної Православної церкви України спільний шлях, в тому числі і в питанні подолання постімперської політики, і постгеноцидної наївності.

http://svoboda.fm/politics/region/267324.html

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини