Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 12:24:35

Резонансні події виборчої кампанії

13.07.2019   08:55Агенцiя

У четвер 11 липня в прес-центрі "Чиста політика" відбувся експертний круглий стіл, присвячений резонансним подіям у ході виборчої кампанії на Чернігівщині.

На заході було запропоновано до розгляду такі питання:
1. Прогнозовані загрози: знищення агітаційних матеріалів, агітування «проти», маніпуляції з соціологічними даними тощо.
2. Інформаційні хвилі, які дезінформують виборців (на прикладі подій у Любече.
3. Чи допоможе «паралельна реальність» деякім кандидатам?
4. Роль ЗМІ в інформуванні виборців.

Розпочав захід політичний експерт Юрій Паперний, який нагадав, що вони продовжують серію круглих столів про хід виборчої кампанії, і саме цей захід є найцікавішим, бо присвячений серії резонансних подій, зокрема "Любецькому інциденту".

Наразі вже можна говорити про ряд фактів "чорного піару" - це і зафарбовані та пошкоджені бігборди, і незареєстровані ЗМІ, і серія двійників кандидатів тощо.
Далі коротко було окреслено стан справ на округах.
По 205-му виборчому округу епіцентр уваги прикутий до "свого кандидата" Валерія Куліча та кандидата від "Слуги народу" Олега Семінського.
По 206-му округу лідирує Максим Микитась.
По 207-му округу - кандидатам Євлахову та Рибакову не можна "розслаблятися", бо їм загрожує третій кандидат.
Округ № 208 нагадує 206-й, де "тяжковаговиком" є кандидат Давиденко.
На 209-му округу лідирує типова двійка кандидата Валерія Зуба та діючого депутата Кодоли.
Найтяжча ситуація на 210 округу, де йде своєрідна "м'ясорубка" між кандидатами.
Найцікавіше було у Любечі, де голова ОТГ не порозумівся з діючим депутатом Микитасем, і цей конфлікт, напевно, буде мати продовження, а наразі отримує різні коментарі.
Соціальні опитування показують, що зараз (на відміну від президентських виборів) більшість виборців вже мають свої політичні вподобання.
Окремо було згадано про роль ЗМІ, яка цього разу не дуже зрозуміла та не сповна висвітлює теперішню виборчу кампанію.
Про голів райрад було сказано, що ці вибори - це їхній шанс на піар та саморекламу перед майбутніми місцевими виборами.

Політичний консультант Віктор Вінніченко переконаний, що нинішня виборча кампанія є мало цікавою і традиційно "брудною".
Стосовно оригінальності він пригадав, як бачив евакуатор, на якому вже "евакуювували" кандидата в депутати, точніше його рекламний бігборд, що виглядало комічно.
Щодо 205-го виборчого округу, то на думку пана Вінніченко, тут існує два конфлікта - між Кулічем та Семінським і між Бабичевою та Власенко, а 206-й округ - це дзеркало 205-го.
А Любецький конфлікт, на його думку, можна було попередити.

Представник Чернігівського політклубу Олександр Рись відзначив, що дійсно нинішні виборчі перегони досить "брудні": по 205-му округу присутня "чорнуха" про Куліча (котра не матиме реального ефекту), а конфлікт Микитася та Пінчука на 206-му округу можна зрозуміти, хоча він має свої "за" й "проти".
Стосовно ЗЕ-команди, то на Чернігівщині їхні кандидати є слабкими і не можуть стати реальними конкурентами для діючих депутатів, що системно виконують свою роботу.

Представник Любецької селищної ради Сергій Протченко нагадав про причини конфлікту між Микитасем та головою ОТГ Пінчуком, якого він особисто не підтримує, бо його діяльність має багато порушень та обурення людей, а конфлікт став наслідком тієї негативної діяльності, що має бути розглянута повноважними правоохоонними органами.

Депутат Любецької селищної ради Микола Дятел щодо Любецького інциденту додав, що він відбувся черезнахабну діяльність голови ОТГ, якого не сприймають місцеві жителі, а особисто йому та його синові голова ОТГ Пінчук не раз погрожував.
Він запевнив, що взагалі Любецька ОТГ нині не розвивається, а більшість коштів громади витрачається на ремонти кабінету голови ОТГ, тоді як поряд в жалюгідному стані знаходиться амбулаторія, руйнуються місцеві дороги і вирубуються ліси.
Тобто, на думку депутата, "режим Пінчука" - це помилка, яку слід виправляти.

Редактор газети "Світ-інфо" Петро Антоненко вважає, що Любецький конфлікт не єдиний на Чернігівщині, бо їх може бути більше, а від роботи ЗМІ залежить голос виборця, котрий зараз дуже довіряє політичним рейтингам від ЗМІ, що є власністю олігархів.
Стосовно висвітлення виборчого процесу, то є багато суперечливих питань між виборчою агітацією та звичайним висвітленням подій (ці питання часто ототожнюються).
Він додав, що йому не подобається стаття закону, котра забороняє йому висловлювати свої політичні погляди, як власнику газети.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини